BeogradLazarevacVesti

Nagrađen projekat digitalnog časa “Kuda posle osnovne škole – Igrajmo se Firme“

Na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2017/2018. godini, nastavnica matematike i informatike Slađana Mačenovski nagrađena je za svoj projekat digitalnog časa “Kuda posle osnovne škole – Igrajmo se „Firme“. Ona je u kategoriji matematika, informatika, računarstvo i tehničko obrazovanje jedna od 17 nagrađenih nastavnika iz Srbije.

Nagrađen projekat digitalnog časa

Cilj nagradnog konkursa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa. Nastavnica matematike i informatike Slađana Mačenovski je konkurisala sa svojim projektom digitalnog časa koji već godinama realizuje sa učenicima osmog razreda.

Uz kreativnost i nove ideje u modernizaciji nastavnog procesa časovi informatike i matematike mogu postati omiljeni deci a gradivo zanimljivije. Zbog toga ovi predmeti za decu nisu više “bauk“ kako su učenici voleli da ih klasifikuju već godinama.

Osnovni uslov kako bi ovakav način nastave zašiveo je tehnička modernizacija škole, i stvaranje svih uslova koji mogu da odgovore potrebama i dece i nastavnika.

Učešće na ovakvom konkursu pravi je način da se razmene ideje i da se kroz primere dobre prakse obogati i osavremeni nastava, a Slađana Mačenovski već priprema novi projekat uz poziv kolegama da uzmu učešće i prezentuju svoj rad u sferi digitalne nastave.

Nagrađen projekat digitalnog časa

Preporučujem i drugim kolegama da nađu malo vremena, da pošalju rad. Većina tih radova izlazi u Zborniku radova, gde mogu da vide ideje kako se može održati čas. Lepo je da se čuje za vas, vaše ime, školu, decu. Ako je već kod vas nešto lepo primenjeno, zašto ne bi mogli i drugi to da prime – dodala je Slađana Mačenovski.

Nagradni konkurs namenjen je svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija. Nagrađeni su radovi u tri grupe matematika, informatika, računarstvo i tehničko obrazovanje, društvene nauke, umetnost i sport i prirodne nauke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA