BeogradVesti

Urađeno šest kilometara kanalizacije za žitelje u Rakovici

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je  naselje Sunčani breg u Rakovici, gde je urađeno oko šest kilometara kanalizacije. On je ovom prilikom podsetio da je ispunjeno još jedno obećanje. Obezbeđen je priključak na kanalizacionu mrežu za 280 kuća, odnosno za oko tri hiljade ljudi. To je prvi deo posla, jer nas nakon izgradnje primarne očekuje i izgradnja sekundarne kanalizacije rekao je Vesić, precizirajući da je u ovaj posao uložen 91 milion dinara.

U toku je tender za projektovanje, po čijem završetku će biti pokrenut i tender za izvođenje radova. Ukoliko ti poslovi budu tekli predviđenom dinamikom, tokom leta ili jeseni mogli bi da startuju radovi na sekundarnoj kanalizaciji. Na taj način želimo da nastavimo praksu rešavanja problema sa kojima se građani susreću – rekao je Vesić, precizirajući da je u ovaj posao uložen 91 milion dinara. Gradski menadžer je naveo i da se na teritoriji Rakovice trenutno radi kanalizacija u Ljubiše Jelenkovića i Miška Kranjca, a predstoji i obimnije uređenje Ulice patrijarha Pavla.

Goran Vesić
Goran Vesić

Možemo da rešavamo probleme zato što smo svi uključeni u rešavanje problema naših sugrađana. Trudimo se da nabavimo novac kako bi rešili sve probleme. Zato je važno da nastavimo sa takvom politikom, jer samo takva politika rešava probleme ljudi. Pustite prazne priče, neko kaže ovako neko kaže onako, dobra je politika koja rešava probleme, kaže Vesić.

Ne postoji deo grada, naselje, prigradsko naselje ili selo, gde nije rešena bar jedna stvar, čime je pokazano da su problemi građana na prvom mestu, dodao je Vesić.

Time šaljemo jasnu poruku koju građani lako mogu da prepoznaju. Kroz naselje je uvedena autobuska linija, koja nikada do tada nije saobraćala, što je dokaz da ravnomerno razvijamo sve gradske opštine, bez obzira na to da li se radi o rubnim ili centralnim delovima grada. Grad Beograd je u poslednje četiri godine u prigradska naselja uložio 350 miliona evra. Tu pre svega mislim na izgradnju kanalizacije, vodovoda, puteva, škola i ambulanti. Poslednjih decenija nešto poput toga se nikada nije dešavalo u Beogradu – naglasio je Vesić.

Ukoliko nastavimo da sarađujemo s građanima i njihovom matičnom opštinom, nema sumnje da ćemo i narednih godina rešavati problem po problem i tako poboljšati kvalitet života svih Beograđana. Osim sekundarne kanalizacione mreže i proširenja ulica, ovde ima još mnogo posla. Pozivam sve građane da rade sa nama, da postoji komunikacija preko njihovih predstavnika u lokalnoj samoupravi, jer samo koordinisanim radom na svim nivoima vlasti možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve. Sve što smo do sada uradili, uspeli smo zahvaljujući potpunom jedinstvu vlasti mesne zajednice, opštine, grada, republike – kazao je Vesić.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA