BeogradLazarevacVesti

Nagrađene najbolje rakije i likeri u Lazarevcu

Dodelom nagrada, medalja kvaliteta i priznanja proglašene su najbolje rakije od šljive, voćne rakije i likeri. U okviru Prvog regionalnog ocenjivanja rakija koje je organizovala GO Lazarevac ocenjieno je 123 uzorka a učešće su uzeli proizvođači iz 24 grada i opštine iz cele Srbije. Apsolutni pobednik i najbolje ocenjeni je Dejan Lomić iz Aranđelovca i to u kategoriji rakije od šljive. Zlatnu medalju kvaliteta za voćnu rakiju dobio je Boža Đokić, dok je Zoran Lukić proizvođač najboljeg likera dobio srebrnu medalju.

rakija 1Prvo regionalno ocenjivanje rakija od šljive, voćnih rakija i likera uspešno je završeno podelom nagrada i priznanja. Manifestaciju su organizovali GO Lazarevac i Udruženje “Zeočki vinogradi“ u cilju promocije voćarstva i vinogradarstva. Da je cilj ispunjen dokaz je broj od 123 ocenjena uzorka, kao i učešće proizvođača iz cele Srbije. Pehare, medalje kvaliteta i nagrade uručio je predsednik opštine Bojan Stević, naglasivši da su uzorci ocenjivani od strane stručne komisije koju su činili renomirani profesori poljoprivrednog fakulteta.

rakija 2

Predstavnik Udruženja “Zeočki vinogradi“ Vladan Milojević kao jedan od inicijatora zahvalio se GO Lazarevac. Milojević se zahvalio i Savetu za poljoprivredu, medijima  i svim učesnicima na podršci da ova prva manifestacija uspe.

rakija 3Da je prva manifestacija posvećena promociji rakija i likera uspela, dokaz je i podrška FB grupe “Rakija i rakijaši“. Ovo udruženje ima preko 12 000 članova. Prepoznavši značaj manifestacije uradilo je dosta na njenoj promociji i obezbedilo pehar za apsolutnog pobednika. Zahvaljujući ovom udruženju svi najbolje ocenjeni kvalifikovali su se da naredne godine bez plaćanja kotizacije učestvuju na takmičenju tokom koga se ocenjuje 1200 uzoraka i održava se u Pančevu.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA