BeogradLazarevacVesti

Epidemiološka situacija u Lazarevcu sve teža, dva pacijenta izgubilo bitku sa kovidom

Tokom novembra u Lazarevcu je registrovano je 780 pacijenata pozitivnih na koronavirus. Od posledica korona virusa od početka epidemije preminulo je 17 pacijenata, dvoje u poslednja 72 sata. Trenutno je u samoizolaciji  367 ljudi.  Sa ciljem da ukaže na kompleksnost situacije novinarima se obratio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i još jednom apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera.
Bojan Stević
Bojan Stević

Epidemiološka situacija na teritoriji GO Lazarevac je iz dana u dan sve lošija. Jedan od pokazatelja je i broj dnevnih pregleda koji je sa 20 dnevno krajem oktobra skočio na između 150 i 200 tokom ove nedelje. Sve veći je i broj pacijenata čije zdravstveno stanje zahteva hospitalizaciju a raspoloživost kreveta u bolnicama je sve manja. Korona je ušla u zdravstvene ustanove ali i javna preduzeća na teritoriji GO Lazarevac. Među zaraženima su i zaposleni u opštinskoj upravi.

dom zdravljaIstičući koliko je epidemiološka situacija loša, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je naveo da je u poslednja 3 dana imao 19 poziva sa molbom za pomoć kako bi se pacijenti sa teškom slikom smestili na bolničko lečenje. Stević je još jedno apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju svih mera. Predsednik je dodao da ukoliko čuvate sebe istovremeno štitite i svoje ukućane, rođake, prijatelje i komšije.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA