BeogradLazarevacVesti

Nagrađeni učesnici literarnog konkursa „Vino je poezija u čaši“

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ nagrađeni su pobednici literarnog konkursa „Vino je poezija u čaši“. Od 2016. godine lazarevačka Biblioteka organizuje konkurs za neobjavljenu pesmu o ljubavi i vinu na srpskom jeziku. Ove godine učešće je uzelo 17 pesnika koji su poslali više od 30 pesama.

Nagrade na konkursu

U susret Festivalu vina u Lazarevcu, biblioteka „Dimitrije Tucović“ organizuje literarni konkurs pod nazivom „Vino je poezija u čaši“. Ove godine preko 30 pesama o ljubavi i vinu poslalo je 17 pesnika, mahom iz Kolubarskog okruga, kaže Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke i član stručnog žirija.

Publika u biblioteci

Ove godine nagradili smo šest pesnika, jer su i pesme koje su pristigle na konkurs imale različitu formu, kaže Ivanković.

U planu nam je da pesme koje su pristizale na konkurs od 2016. godine, objavimo u zborniku koji bi trebao da bude gotov do Svetog Trifuna ili najkasnije do sledećeg Festivala vina, kaže Jasmina Ivanković.

Kristina Anđelković
Kristina Anđelković

Prvu nagradu osvojila je pesma „Vinska priča“ Gorana Perišića, koji kaže da je ovo prvi put da je nagrađen za pesmu o vinu, jer pretežno piše o Prvom srpskom ratu i teškoj sudbini našeg naroda.

Goran Perišić
Goran Perišić

Pesme nagrađenih učesnika, ali i druge po odabiru žirija, glumci Puls teatra recitovaće na Festivalu srpskih vina koji s po 14. put održava u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA