BeogradLazarevacVesti

Najava manifestacije Noć muzeja

Ovogodišnja manifestacija „Noć muzeja“ biće održana u subotu 19. maja u celoj Srbiji, a program u lazarevačkoj Modernoj galeriji počeće u 17 časova i trajaće sve do jedan sat iza ponoći. Ulaz je i ove godine slobodan a pored dečijeg likovnog ateljea „Star wars“, posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu slika lazarevačke umetnice Grozdane Ranković.

Dušan-Rajšić

„Pobede i pobednici“ moto je ovogodišnje manifestacije „Noć muzeja“. Akademski vajar Dušan Rajšić potrudio se da ove godine noć posvećena umetnosti bude u znaku likova iz popularnog serijala „Star wars“. Od recikliranog materijala, Dušan će i ove godine družiti se sa posetiocima manifestacije i pokušati da „oživi“ popularne likove.

Noć-mueja-2

Od 17 časova u prostoru Moderne galerije, deca ali i odrasli moći će da boje, slikaju i prave maske. Priča „Zvezdanih ratova“ je smeštena u daleki svemir a Moderna galerija te večeri pretvoriće se u daleki i nedovoljno istraženi prostor, gde će vas čekati maske Dart Vejdera, Skajvokera, robota i ostalih likova.

galerija

Retrospektivna izložba umetnice Grozdane Ranković biće otvorena u 20 časova.

Do jedan sat iza ponoći, posetioci Moderne galerije u suboru 19. maja, moći će da pogledaju i stalnu postavku „Legat Leposave Lepe Perović“ i kolekciju „Savremenici“, kao i arheološku postavku „Kolubara u praistoriji: priča o dva lokaliteta“.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA