Najava obeležavanja Svetskog dana prve pomoći 2020. godine.

Svetski dan prve pomoće ove godine se obeležava u subotu 12. septembra. Prva pomoć je nezaobilazni deo svakodnevnog života u modernoj civilizaciji. Čine je veštine koje mogu da nauče svi. Te veštine u nekim slučajevima mogu da spasu život.

Crveni krst Lazarevac

Prva pomoć je simbol rada organizacije Crvenog krsta jer predstavlja sklop humanih ideja i potrebe da se pomogne onome kome je to najpotrebnije. Crveni krst Lazarevac godišnje kroz predavanja, tribine, obuke, manifestacije stupi u kontakt sa preko 500 građana koje informišemo o značaju poznavanja prve pomoći. Veliki broj njih kroz naše obuke stiče napredno znanje. Naši iskusni volonteri koji su prošli niz obuka takođe i sanitetski obezbeđuju javne manifestacije širom Beograda.

Uprkos zabrinutosti u vezi sa Кorona virusom (COVID-19) fokusom na sprečavanju njegovog širenja i dalje se dešavaju povrede i bolesti koje nisu povezana sa Кorona virusom. nezgode se dešavaju bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Pomoć ljudima koji se nađu u nevolji jednako je potrebna sada, kao i u redovnim okolnostima, a možda čak i više.

Crveni krst pružanje pomoći

Znamo da nezgoda nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Možda smo u današnje vreme ranjiviji nego inače?

Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći glasi: Nezgode ne znaju za Кoronu. Prva pomoć je uvek potrebna!“

Ne treba zanemariti ogroman značaj poznavanja veština prve pomoći u slučaju ozbiljnijih nezgoda i povreda u saobraćaju ili na radnom mestu, jer su adekvatne reakcije u prvim trenucima ključne za preživljavanje i velika pomoć zdravstvenim radnicima koji će pružiti medicinke mere nakon toga.

Sa obzirom da ove godine sprečeni da tradicionalno u centru Lazarevca održimo manifestaciju posvećenu ovom događaju, napravili smo formular u vidu ankete

https://bit.ly/3m5C5OV  ​i molimo sve građane da posete link i nauče nešto novo. Anketa je u potpunosti anonimna i napravljena je sa namerom da svako zainteresovan može da nauči nešto novo.

Svako zainteresovan može da se javi organizaciji Crvenog krsta Lazarevac sa namerom da završi obuku prve pomoći.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA