Pri kraju radovi na dogradnji OŠ „Diša Đurđević“ Novi Medoševac

Radovi na dogradnji Osnovne škole „Diša Đurđević“ Novi Medoševac privode se kraju. Ovaj objekat se gradi sredstvima JP Elektroprivreda Srbije, a kada radovi kompletno budu završeni, ovo će biti jedna od najlepših škola u opštini Lazarevac, pa se očekuje da će je u bliskoj budućnosti pohađati i učenici okolnih sredina, što će rasteretiti postojeće kapacitete škola u Lazarevcu. Školu u Novom Medoševcu, koja je naslednik škole „Diša Đurđević“ iz Vreoca, a koja je srušena 2017. godine zbog napredovanja rudarskih radova, obišao je predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima.

Novi objekat OŠ "Diša Đurđević"

Škola „Diša Đurđević“ iz Medoševca, naslednik istoimene škole iz Vreoca, koja je, zbog širenja površinskih kopova srušena 2017. godine proširuje svoje kapacitete, a radovi se privode kraju. Presednik Skupštine opštine Lazarevac Bojan Sinđelić prilikom obilaska objekta izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova i istakao da će po završetku posla ovo biti jedna od najlepših škola u opštini.

Dogradnja škole "Diša Đurđević" Novi Medoševac

Sinđelić se zahvalio Elektroprivredi Srbije na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem i Savetu Mesne zajednice Vreoci, koji su najzaslužniji za proširenje ovog objekta, jer će deca imati idealne uslove za boravak.

Bojan Sinđelić i Radiša Sinđelić
Bojan Sinđelić i Radiša Sinđelić

Odluka da se proširi područno odeljenje škole „Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu bila je dobra i doneta je 2017. godine, istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Vreoci Radiša Sinđelić, koji nije krio zadovoljstvo tempom radova i budućim izgledom ovog objekta. On je podsetio da je pre tri godine škola u Novom Medoševcu nasledila kontinuitet vreočke škole, te je na taj način ona postala osmogodišnja i pozvao roditelje da decu upišu u ovu školu kada radovi budu završeni.

Ceca u školi u Novom Medoševcu

Priliv učenika u novu školu, po okončanju radova očekuje i direktorka Marija Šarović. Novi objekat će imati devet kabineta, pripremne učionice, odvojeni deo za predškolsku nastavu, svečanu salu i prateće objekte, rekla je direktorka škole i dodala da je kapacitet novog objekta oko 600 učenika.

Marija Šarović
Marija Šarović

Direktorka škole „Diša Đurđević“ Marija Šarović iskoristila je priliku da se zahvali JP Elektroprivreda Srbije, Gradskoj opštini Lazarevac, Mesnim zajednicama Vreoci i Novi Medoševac. Nakon završetka radova na dogradnji škole, inteziviraće se i radovi na izgradnji sportske sale, pa će učenici, pored idealnih uslova u moderno opremljenoj školi, i velikim zelenim površinama oko objekta, imati i savremenu salu za fizičku kulturu. Događaju su prisustvovali i članovi Veća Nikola Marinković i Rade Mirković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA