Najava pozorišnog festivala OŠ “Diša Đurđević“

Osnovna škola “Diša Đurđević“ organizuje “Sedmi školski pozorišni festival“, po prvi put u Domu kulture u Novom Medoševcu. Festival se organizuje od 4. do 6. decembra, učešće je najavilo deset škola a biće izvedeno 15 takmičarskih predstava.
Mirjana Joksimović, direktorka OŠ "Dimitrije Diša Đurđević"
Mirjana Joksimović, direktorka OŠ „Diša Đurđević“

Po prvi put ove godine OŠ “Diša Đurđević“ organizovaće svoj “Školski pozorišni festival“ u Domu kulture u Novom Medoševcu. Nakon što su zbog potreba rudarskih radova iseljeni iz svoje škole iz Vreoca, a zatim je iz istih razloga i Dom kulture stavljen van funkcije, organizacija ovog festivala je dokaz da se entuzijazmom sve postiže, i da se pozorište i scena mogu napraviti bilo gde samo ako postoji želja.

Aleksandra Ljubojević, nastavnica srpskog jezika
Aleksandra Ljubojević, nastavnik srpskog jezika

Dramske grupe iz deset osnovnih škola takmičiće se u dve kategorije, mlađem i starijem uzrastu. Svake godine, na programu su sve bolje i zahtevnije predstave. Ove godine na repertoaru festivala naći će se 15 predstava.

Predsednik žirija će ove godine biti direktorka Prvog prigradskog pozorišta Ivana Nedeljković, Dara Stanojević kustos Moderne galerije i Sandra Sikinić iz plesnog kluba “Kolus“. Završnog takmičarskog dana biće proglašeni pobednici u dve kategorije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA