Udruženje građana „Fabrika“ Petrovac na Mlavi predstavila svoj rad na multikongresu „Serbian Visions“

Tema multimedijalne prezentacije i panela bila je “Rok kultura, lokalna vizura”.

Udruženje građana „Fabrika“ Petrovac na Mlavi predstavila je svoj rad na multikongresu „Serbian Visions“, koji je održan u hotelu „Radison Blu“ u Beogradu. Organizatori su Privredna komora Srbije i Nemačke.

Prijavili smo se na multikongres ove godine na nagovor našeg prijatelja Zorana Radosavljevića, koji je ranijih godina bio učesnik sa svojim udruženjem.Uspeli smo da prođemo konkurs i dobijmo izuzetnu priliku da pokažemo šta to radi „Fabrika“, na koje se načine borimo da održimo i podržimo sve što se tiče kulture u našem gradu, da podstaknemo ljude na solidarnost i volonterski aktivizam, nateramo lokalnu zajednicu da aktivno učestvuje u kreiranju sadržaja za, pre svega, decu i mlade.Kada smo napokon stavili na papir sve projekte koje smo realizovali ili bili partneri i saradnici za ove tri godine, shvatili smo da je to pozamašna cifra i da ima veliki značaj za našu sredinu – izjavio je Marko Veljković, predsednik udruženja.

U drugom delu panela predstavljen je festival „Rokerijada“ kao najveći projekat i najavljena „Rokerijada“ za sledeću godinu.

Ovo je za nas jedno veoma korisno iskustvo. Nakon diskusije sa publikom dobili smo nove ideje kako da u budućem delovanju proširimo spektar aktivnosti  i da ono na čemu smo najviše fokusirani, a to je rok kultura, poguramo još korak napred- rekao je Milan Jenić, osnivač „Fabrike“.

Projekat Serbian Visions predstavlja specifičan koncept okupljanja organizacija civilnog društva, udruženja, stručnih i drugih asocijacija, institucija, instituta i privrede. Cilj organizovanja jedinog multikongesa u Srbiji – “Serbian Visions” je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta kroz davanje doprinosa važnim razvojnim segmentima zemlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA