BeogradLazarevacVesti

Najboljih devet „Vokinaca“

Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ organizovala je u svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ dodelu Vukovih diploma za svoje učenike. U „Vokinoj“ školi ukupno je devet učenika koji su nosioci Vukove diplome, a đak generacije,  ujedno i nosilac Vidovdanske nagrade je Mihajlo Radovanović. U sklopu ceremonije upriličen je prijem za roditelje učenika, a nosioci Vukove diplome dobili su prigodne poklone.

Prijem đaka prvaka i ispraćaj osmaka u srednje škole su događaji koji su najradosniji za svaku osnovnu školu, rekao je direktor škole „Vojislav Voka Savić“ Nenad Živanović. On je čestitao svim nosiocima Vukove diplome i poželeo im sreću u nastavku školovanja.

Ove godine smo posebno ponosni jer je ovo posebna generacija sa dostignućima, sa nečim što se ne pamti da je jedna generacija neke osnovne škole sa opštine Lazarevac ikada i blizu napravila. Imamo sve razloge za sreću, zadovoljstvo i ponos – dodao je direktor škole Nenad Živanović.

Zbog pandemije koronavirusa, Živanović ističe da nije u potpunosti zadovoljan završenom školskom godinom, ali dodaje da su se svi nastavnici tokom online nastave trudili da pruže svoj maksimum.

Psiholog Osnovne škole “Vojislav Voka Savić”, Emina Lazarević istakla je da će ova generacija ostati poznata po dostignućima sa brojnih takmičenjima iz gotovo svih predmeta.

Dobitnici Vukovih diploma su nam rekli da su srećni postignutim rezultatima tokom školske godine a nagrade i priznanja vide kao svojevrsan podstrek za buduće uspehe tokom školovanja.

Prilično sam počastvovan što mi je dodeljena Vukova diploma i diploma đaka generacije, kao i Vidovdanska nagrada od opštine. To mi pre svega pokazuje da se moj rad i trud kao i rad mojih nastavnika i roditelja vrednuje i da živimo u nekom društvu gde se i dalje cene akademska dostignuća-rekao nam je Mihajlo Radovanović, đak generacije.

Pored Mihajla Radovanovića, koji je đak generacije, nosioci Vukove diplome su Dunja Duboka, Stefan Dragić, Boris Marjanović, Helena Orlović, Ana Ostojić, Sanja Dragičević, Ognjen Drobnjak i Bojana Nikolić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA