LazarevacVesti

Usvojen rebalans budžeta opštine Lazarevac za 2021 godinu

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je osma sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac, na kojoj je usvojen rebalans budžeta za ovu godinu, koji je uvećan za 37 miliona dinara. Rebalans budžeta je bio neophodan, a najveći deo budžetskih sredstava će biti usmeren kako bi se nastavilo sa infrastrukturnim radovima, izjavio je predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. Većinom glasova odbornici su na sednici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu, kao i izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za 2020. godinu i Godišnji plan rada Štaba za tekuću godinu.

Osma sednica Skupštine GO Lazarevac

Na osmoj sednici Skupštine Gradske opštine Lazarevac odbornici su raspravljali o završnom računu budžeta za prošlu godinu. Izvestilac prve tačke dnevnog reda načelnik finansija Dušan Marković istakao je da je tokom 2020. godine budžet ostvaren 74,1 posto u odnosu na plan.

I pored toga što je prošlogodišnji budžet bio umanjen, lokalno rukovodstvo je na pozitivan način privelo kraju tešku 2020. godinu, rekao je predsednik opštine Bojan Stević.

Odbornici u Lazarevcu

Tokom rasprave o prvoj tački dnevnog reda pojedini odbornici su pokrenuli pitanje zaštite životne sredine u Lazarevcu i mera koje se sprovode po tom pitanju u opštini. Završni račun budžeta za prošlu godinu usvojen je bez većih problema, istakao je predsednik Skupštine Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Na današnjoj sednici odbornici su većinom glasova usvojili rebalans budžeta za ovu godinu. Budžet je rebalansom veći za 37 miliona dinara, a većina sredstva će biti utrošena u infrastrukturne radove, poručio je predsednik Skupštine Bojan Sinđelić.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević označio je vodosnabdevanje kao najveći problem. Najavio je da će do kraja godine početi izgradnja primarnog cevovoda za pet sela na jugu opštine. Stević je ovom prilikom obavestio odbornike o završenim radovima u gradu i mesnim zajednicama, i najavio nastavak planiranih projekata u narednom periodu. Stević je rekao da će prvi deo ulice Janka Stajčića biti završen za otprilike 20 dana, kako su obećali izvođači radova.

Glasanje odbornika

Na osmoj sednici Skupštine Gradske opštine Lazarevac odbornici su usvojili izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za 2020. godinu i Godišnji plan rada Štaba za ovu godinu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA