Najlepše dvorište naše sugrađanke Dušanke Kosorić

U svečanoj sali lazarevačke biblioteke predstavnici Turističke organizacije opštine Lazarevac, predsednik opštine Bojan Stević i njegov zamenik Tomislav Rikanović uručili su nagrade za najlepše dvorište. Na ovogodišnjem konkursu pristigao je veliki broj prijava, a organizator je obezbedio vredne nagrade. Prvu nagradu osvojila je Dušanka Kosorić, drugoplasirani je Radiša Borisavljević, a trećeplasirana Dragana Vidović. Prva nagrada je baštenski set od ratana, druga baštenska ljuljaška, dok su trećeplasiranom dobitniku za najlepše dvorište pripale sadnice u vrednosti od 10 000 dinara.

Turistička organizacija Gradske opštine Lazarevac i ove godine raspisala je konkurs za izbor najlepšeg dvorišta. U svečanoj sali lazarevačke biblioteke “Dimitrije Tucović” uručene su nagrade dobitnicima. Prva nagrada je baštenski set od ratana, za drugo mesto obezbeđena je baštenska ljuljaška, dok su trećeplasiranom vlasniku dvorišta pripale sadnice u vrednosti od 10 000 dinara, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević.

Komisija je imala težak zadatak da izabere tri najlepša dvorišta, rekao je Mirko Kovačević, direktor Turističke organizacije, naglasivši da su ove godine prijavljena 34 dvorišta.

DOBITNICI:

 1. nagrada – Dušanka Kosorić
 2. nagrada – Radiša Borisavljević
 3. nagrada – Dragana Vidović

SPECIJALNE NAGRADE

 1. Dragoslav Petrović Kepa
 2. Duško i Vesna Lesendrić
 3. OŠ “Mihailo Mladenović Selja”
 4. Jelica Turković

Dušanka Kosorić dobila je nagradu za prvo mesto na konkursu za izbor najlepšeg dvorišta GO Lazarevac. Prema rečima njenog supruga Dušana Kosorića, profesora u penziji, Dušanka je najzaslužnija što je baš njihovo dvorište proglašeno za najlepše u opštini.

Opština Lazarevac je jedna od najaktivnijih u Srbiji u organizacijama vezanih za ulepšavanja dvorišta i sličnim aktivnostima, i za to je lokalna samouprava dobila zahvalnicu, izjavila je članica komisije Olgica Vasiljević.

Pravo učešća na Konkursu imali su svi građani sa teritorije Gradske opštine Lazarevac. Konkurs je takmičarskog, motivacionog i nagradnog karaktera. Komisiji nije bilo ni malo lako da se odluči ko će biti pobednik ovog konkursa, izjavio je direktor Turističke organizacije Gradske opštine Lazarevac, Mirko Kovačević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Najlepše dvorište naše sugrađanke Dušanke Kosorić

 • 9. jula 2021. at 10:12
  Permalink

  Pravo ucesca imaju svi, ali pravo na nagrade imaju samo clanovi sekte.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA