BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Nakon praznika Sretenje počinje rekonstrukcija matične škole u Junkovcu

OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ obišao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević u pratnji svog zamenika, predsednika Skupštine i članova opštinskog Veća. Objekat matične škole u Junkovcu izgrađen je 1966. godine i osim zamene stolarije pre 20 godina, nije bilo značajnijih ulaganja. Pri obilasku škole predsednik opštine upoznao je rukovodstvo sa planiranim radovima i najavio rekonstrukciju krova, fasade, kao i uređenje unutrašnjosti samog objekta, ali i dvorišta škole. Stević je ovom prilikom rekao da će nakon praznika Sretenje početi radovi koji bi trebalo da traju 60 dana.

Zgrada škole u Junkovcu od 2000 metara kvadratnih, otvorena je 1966. sa prostranim učionicama i velikim školskim dvorištem. Od tada do danas na ovom objektu zamenjena je samo stolarija, pre 20 godina, dok drugih značajnijih ulaganja nije bilo. Prilikom obilaska škole predsednik opštine Bojan Stević u pratnji zamenika Tomislava Rikanovića, predsednika Skupštine Bojana Sinđelića i članova Veća, najavio je rekonstrukciju i napomenuo da će ovaj objekat pretrpeti značajne radove.

Ove godine školstvo u Junkovcu obeležava 149 godina. Nakon praznika Sretenje obimni radovi biće započeti objektu škole, a nakon rekonstrukcije krova, fasade, zamene dela stolarije, molerskih radova, led rasvete i dodatnih kamera za bolju bezbednost, planirana je i rekonstrukcija informatičkog kabineta, kaže predsednik Stević.

Dodaje da će radovi biti i na parternom uređenju kao i postavljenje multifunkcionalnih terena. U planu je da, po ugledu na balon sale u Velikim Crljenima, kao i pri OŠ „Vojislav Voka Savić“, kao i sportske hale u Rudovcima, i pored ove škole uradimo jedan takav objekat kako bi mališanima omogućili da časove fizičkog imaju u adekvatnom prostoru, kaže predsednik.

Direktorka škole Milena Simić zahvalila se predsedniku opštine i njegovim saradnicima i napomenula da su ovi radovi značajni i da će umnogome poboljšati uslove rada u ovom objektu.

Predsednik opštine najavio je ovom prilikom i rekonstrukciju još dve matične seoske škole, „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici i „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima i dodao da će opština uz podršku Grada Beograda, Vlade Srbije i predsednika države nastaviti da ulaže u obrazovanje na teritoriji Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA