LazarevacVesti

Nakon više od dve decenije izvorište „Peštan“ u punom kapacitetu

Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ pustilo je u rad revitalizovani bunar na izvorištu „Peštan“, i on je trenutno u probnom radu. Sada svih 14 bunara lazarevačkog komunalnog preduzeća rade zadovoljavajućim kapacitetom što je dobra vest, izjavio je na konferenciji za novinare direktor ovog preduzeća Aleksandar Arsenović i naglasio da svi bunari nisu bili u pogonu u poslednjih 25 godina. Arsenović je istakao da je vodosnabdevanje dobro, a popunjenost rezervoara jutros je 92 procenta.

Vodovod

Revitalizovani bunar pušten je u probni rad u sredu 26. avgusta i kao i većini bunara zamenjen mu je novi filter. Na izvorištu “Peštan” sada radi svih 14 bunara, što nije bio slučaj u poslednjih 25 godina, rekao je direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” Aleksandar Arsenović. On je izjavio da trenutno 105 sekundnih litara dolazi sa izvorišta “Peštan” u fabriku za preradu.

RJ Vodovod

Trenutna situacija sa vodosnabdevanjem na teritoriji lazarevačke opštine je dobra, kaže Arsenović i Ističe da je jutrošnja popunjenost rezervoara 92 procenta.

Kada je u pitanju korovska biljka ambrozija, koja cveta u periodu od avgusta do kraja oktobra I mnogim sugrađanima izaziva tegobe, lazarevačko komunalno uklanja ovu biljku na trinaest lokacija, što je oko 25 hektara, rekao je Arsenović.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Direktor Arsenović ovom prilikom uputio je apel sugrađanima da kabasto smeće ostavljaju svake prve subote u mesecu.

Razlog za dobro vodosnabdevanje u našoj opštini, pored zasluge zaposlenih, pripada i delu građana koji su poslušali savete i pribegli racionalnijoj potrošnji vode. Potrebno je da se taj nivo potrošnje zadrži naredne dve nedelje, nakon čega će situacija biti znatno povoljnija, poručeno je na konfereciji za novinare.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA