LajkovacVesti

U Lajkovcu održan humanitarni bazar za Lanu Jovanović

Akcija prikupljanja novca za lečenje male Lane Jovanović organizuje se širom Srbije. Humanitarnim bazarom „Za Laninu životnu bitku“, koji se ispred Gradske kuće održava, ovoj akciji su se priključili i građani opštine Lajkovac. Humanitarni bazar je organizovan zahvaljujući grupi Lajkovčana koji su na ovu ideju došli nedavno, a akciju su podržali brojni sponzori iz ove opštine. Lana je rođena 3. novembra 2019. godine i važno je napomenuti da je učinkovitost leka 100 odsto, ukoliko se primi do prve godine života.

Humanitarni bazar

Humanitarni bazar pod nazivom „Za Laninu životnu bitku“ organizovan je na platou ispred Gradske kuće u Lajkovcu. Tokom bazara svi posetioci su mogli da kupe igračke, suvenire, knjige, cveće ali i hranu, a organizatori su pripremili i nagradnu igru zahvaljujući sponzorima.

Bazar za Lanu Jovanović

Organizatorka humanitarnog bazara Milica Bogatić ističe da je zadovoljna brojem Lajkovčana koji su se uključili u prikupljanje novčanih sredstava za malu Lanu Jovanović.

Milica Bogatić
Milica Bogatić

Ona je istakla da će grupa Lajkovčana koja je organizovala ovu humanitarnu akciju, učestvovati na bazaru koji će biti održan u Ubu i dodaje da su gotovo u svim lokalima postavljene kutije kako bi građani, koji nisu u prilici da posete bazar, mogli da doniraju preko potreban novac.

Bazar za Lanu

Lana boluje od spinalne misićne atrofije, bolesti koja napada mišiće i zbog koje se brzo gube osnovne životne funkcije, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. I ovom prilikom organizatori su pozvali sve koji su u mogućnosti, da tekst sms poruke sa brojem 808 pošalju na 30 30 i na taj način pomognu da Lana što pre ode na neophodno lečenje.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA