BeogradLazarevacVesti

Nedelja programiranja obeležena kvizom za učenike trećih razreda OŠ „Vojislav Voka Savić“

Nedelja programiranja obeležena je kvizom za učenike trećih razreda OŠ “Vojislav Voka Savić“. Učenici ove škole ostvarili su zavidne rezultate i na informatičkom takmičenju “Dabar“ a učenici Ilija Čavić i Matić Ognjen plasirali su se na državno takmičenje.

Učenici osnovne škole “Vojislav Voka Savić“ pokazali su zavidno znanje iz informatike, kako tokom proteklih takmičenja tako i na školskom kvizu organizovanom povodom Nedelje programiranja. Direktor škole Nenad Živanović istakao je da je decembar pun aktivnosti za učenike.

Nenad Živanović, direktor "Vojislav Voka Savić"
Nenad Živanović, direktor „Vojislav Voka Savić“

U subotu je u OŠ „Dule Karaklajić“ održano opštinsko takmičenje iz matematike za učenike od trećeg do osmog razreda, gde smo postigli zadovoljavajuće rezultate, imamo nekoliko plasmana na gradskom takmičenju s očekujemo i od učenika sedmog razreda plasman na državnom prvenstvu. Pored toga, održano je informatičko takmičenje „Dabar“ od ove godine i u nižim razredima gde imamo jako zapažene rezultate – rekao je Živanović.

Kviz programiranja organizovala je i osmislila nastavnica informatike Slađana Mačenovski u saradnji sa učiteljicama trećih razreda. Cilj kviza je bio da se afirmiše algoritamski način razmišljanja.

Slađana Mačenovski, nastavnica informatike
Slađana Mačenovski, nastavnica informatike

Ove igrice ne traže predznanje nego čisto logično razmišljanje. Poenta svetske nedelje programiranja je da afirmiše algoritamski način razmišljanja koji je neophodan u programiranju. Samo programiranje nije neophodno samo programerima, mi taj način programiranja primenjujemo u svim sverama života – dodala je nastavnica informatike Slađana Mačenovski.

Plasman na državno takmičenje za Iliju Čavića je bio neočekivan, ali kako je rekao potrudiće se da što uspešnije predstavi školu i grad.

Ilija Čavić
Ilija Čavić

Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ namenjeno je svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresovani za različite oblasti računarstva i informatike. Po prvi put ove godine organizovano je na školskom nivou za učenike nižih razreda osnovne škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA