Promovisana knjiga “Usputnica” Lazarevčanina Miće Živojinovića

U biblioteci “Dimitrije Tucović” Lazarevac, u sklopu obeležavanja manifestacije “Dani Kolubarske bitke” održana je promocija knjige “Usputnice”, autora Miće Živojinovića. Knjiga govori o onome što je autor, inače Lazarevčanin, Mića Živojinović prošao i doživeo u životu. “Usputnica” je subjektivnog karaktera i ima tri dela. U prvom se nalaze lirske usputnice, drugi deo je satirično – humoristički sastav poezije, dok se treći deo sastoji od aforizama.

Knjiga “Usputnice” Lazarevčanina Miće Živojinovića, koji je dugo godina bio zaposlen u Radio Beogradu, sastoji se iz tri dela. Knjiga je pripremana duži niz godina a u sebi sadrži autorova razmišljanja i situacije koje je doživeo u životu. “Usputnica” je delo koje je subjektivnog karaktera, kaže nam autor i dodaje da u sebi sadrži više žanrova, od proze i poezije do aforizama.

Kritike su, kada je u pitanju delo “Usputnice” podeljene, kaže nam Živojinović i dodaje da obični čitaoci nemaju primedbe na knjigu.

Mića Živojinović, autor knjige
Mića Živojinović, autor knjige

Knjiga “Usputnice” prvi put je predstavljena pred lazarevačkom publikom, ali nije i jedino delo ovog autora. Čitalačka publika imala je priliku da se već upozna sa knjigom o Živojinu Mišiću, po kojoj je i urađena pozorišna drama “Vreme časti i ponosa”.

Mića Živojinović već uveliko radi na novoj knjizi za koju kaže da je skroz subjektivna. U svom novom romanu autor govori o jednom pevaču iz Ćelija i njegovom životu za vreme monarhije a kasnije i komunizma i njegovoj borbi sa tadašnjim vlastima.

Knjiga “Usputnice” Lazarevčanina Miće Živojinovića promovisana je u biblioteci “Dimitrije Tucović” u sklopu obeležavanja  manifestacije “Dani Kolubarske bitke”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA