BeogradLazarevacVesti

Nekome bombone a nekome limun

Moto klub „La moto“ i Crveni krst Lazarevac u saradnji sa OŠ „Dule Karaklajić“ i saobraćajnom policijom Lazarevac, organizovao je akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“ i ovom prilikom deci su podeljeni signalni prsluci i knjige. Učenicima prvog razreda je prezentovan rad saobraćajne policije a oni su uz asistenciju policajaca zaustavljali vozače i savesnim i nesavesnim vozačima delili bombone i limun.

Deca su najranjiviji učesnici u saobraćaju i zahtevaju posebnu pažnju i zaštitu kako bi se osiguralo da svako dete bezbedno stigne do svoje destinacije. U cilju podizanja svesti o važnosti ove teme i promocije bezbednosti u saobraćaju, ispred osnovne škole „Dule Karaklajić“, članovi „La moto“ kluba sa aktivistima Crvenog krsta i pripadnici saobraćajne policije Lazarevac učenicima prvog razreda poklonili su 134 signalna prsluka i knjige ali i prezentovali rad saobraćajne policije i prikazali deci ko su savesni i nesavesni vozači. Inicijative poput ove, koje koriste kreativne načine da skrenu pažnju na ovu važnu temu, igraju ključnu ulogu u podizanju svesti i promociji bezbednosti u saobraćaju, poručuju iz „La moto“ kluba.

Policija je u ovoj akciji zaustavljala vozače i proverala da li su vezani, da li pravilno voze decu u automobilima, da li imaju upaljenja svetla i sve ono što je bitno da obrate pažnju dok voze. Mališani su, u zavinsosti od toga da li su vozači savesni ili nesavesni, delili im bombone i limun. Crveni krst je na ovaj način želeo da mališanima pokaže rad policajaca na terenu ali i da ih upozna za određenim pravilima koja se moraju poštovati u saobraćaju. Neka svako dete stigne bezbedno do svog odredišta. Smanjite brzinu u blizini škola i igrališta, koristite pešačke prelaze i poštujte saobraćajne znakove. Naša deca su budućnost, čuvajmo je zajedno, poručili su iz Crvenog krsta.

Akcija “Bezbednost dece u saobraćaju“ je jedna od tradicionalnih akcija Crvenog krsta koja se organizuje u septembru. Direktor škole Miroslav Davidović zahvalio se članovima kluba „La moto“ i rekao da je cilj ove akcije promovisanje adekvatnog ponašanja svih učesnika u saobraćaju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA