LazarevacVesti

Nikola Damnjanović nosilac Časnog krsta za 2021. godinu

U organizaciji Crkvene opštine Lazarevac, na jezeru Očaga održano je tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Ove godine prijavila su se 23 takmičara, a Časni krst u trajno vlasništvo osvojio je Nikola Damnjanović, kojem je ovo treće učešće i drugi Časni krst koji je osvojio. Plivanje je održano u dužini od 33 metra, a svi učesnici, među kojima je i jedna dama, Branka Maliković, dobili su prigodne poklone.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Tradicionalno, od 2006. godine na jezeru Očaga, u organizaciji Crkvene opštine Lazarevac održava se Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Ovaj put, zbog epidemioloških razloga, na jezeru su bili prisutni samo takmičari sa po jednim pratiocem.

Bogojavljensko plivanje na jezeru Očaga

Ukupno je bilo 23 takmičara, među nima i jedna devojka, Branka Maliković. Do Časnog krsta plivalo se simbolično  33 metra, za 33 godine života Isusa Hrista.

Branka Maliković

Prvi je do Časnog krsta stigao Nikola Damnjanović. On nam je rekao da već treći put učestvuje u Bogojavljenskom plivanju, a da mu je ovo drugi Časni krst koji je osvojio. Konkurencija je bila, kaže, žestoka, a voda ne mnogo hladna.

Nikola Damnjanović
Nikola Damnjanović

O zdravlju svih učesnika Bogojavljenskog plivanja za Časni krst i ove godine brinula je ekipa Hitne službe Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Nikola Damnjanović nosilac Časnog krsta za 2021. godinu

  • Ovim putem zelim da cestitam devojci koja je bila toliko hrabra i odvazna da ucestvuje na ovakvom prelepom dogadjaju. Svaka cast. Sve najbolje. 🙂

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA