BeogradLazarevacVesti

Nikola Lazarević prvi doplivao do Časnog krsta na jezeru Očaga

U organizaciji Crkvene opštine lazarevačke na jezeru Očaga održano je Bogojavljensкo plivanje za Časni кrst. Do krsta je prvi doplivao Nikola Lazarević iz Lazarevca, kome je Časni krst pripao u trajno vlasništvo. Plivanje za Časni krst održano je po 18. put u dužini od 33 metra. Od 36 prijavljenih kandidata, njih 30 je plivalo na jezeru Očaga a među njima i jedna dama, Gorica Blažić. Manifestaciju su pomogli GO Lazarevac, Sportsko rekreativni centar „Kolubara“, Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, Centar za kulturu, Prvo prigradsko pozorište Puls teatar, Policijska stanica Lazarevac i Crveni krst Lazarevac.

Plivanje za Časni krst

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst od 2006. godine održava se na jezeru Očaga. Do Časnog krsta plivalo se simbolično  33 metra, za 33 godine života Isusa Hrista. Ove godine učestvovalo je 30 takmičara od prijavljenih 36. Sve plivače i prisutne sugrađane pozdravio je i čestitao praznik starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, otac Marko Mitić.

Starešine hrama Svetog velikomučenika Dimitrija

Nikola Lazarević, nekadašnji plivač i bivši član reprezentacije Srbije prvi je doplivao do Časnog krsta. Po prvi put je učestvovao na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst u Lazarevcu a pre ovoga plivao je u Nišu i Vrujcima. Čestitao je svim učesnicima i rekao da je za njega ovo najveća pobeda, pored svih rezultata koje je postigao.

Dodela nagrada učesnicima

Jedina dama među svim plivačima i svakako najhrabrija je Gorica Blažić koja se po drugi put odvažila da zapliva za Časni krst i kako sama kaže tradiciju će nastaviti i naredne godine.

Bogojavljensko plivanje

Ni loše vreme ni hladna voda nije sprečila 30 učesnika da zaplivaju jezerom u nadi da će osvojiti Časni krst. Svi su nagrađeni za hrabrost prigodnim poklonima koje su im uručili predsednik opštine Bojan Stević i predsednik skupštine Bojan Sinđelić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA