BeogradLazarevacVesti

Stević: Očišćeni svi putni pravci u Lazarevcu, Štab zimske službe dežura 24 sata

Svi putni pravci na teritoriji GO Lazarevac prohodni su a opštinski Štab zimske službe u pripravnosti je 24 sata svakog dana. Angažovana je sva naophodna mehanizacija, a tokom noći očišćeni su svi putni pravci prvog i drugog prioriteta, saobraćajnice u naseljima u užem gradskom jezgru ali i seoskim sredinama, rekao je u fono izjavi za RTV GEM Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac. Sva raspoloživa mehanizacija na ulicama je bila od jedan sat iza ponoći a manje probleme tokom čišćenja snega imali smo jedino na deonici puteva Lazarevac-Kruševica i na Stubičkom visu, dodaje Stević. On je napomenuo i da je pojačano čišćenje snega ispred verskih objekata kako bi sugrađani mogli nesmetano da odu do crkve na današnji praznik. Stević je apelovao na vozače da prilagode vožnju ulsovima na putevima i da ne sedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol.

Sneg u Lazarevcu

Sneg koji je sinoć padao do jedan sat iza pomoći nije napravio kolaps na ulicama u Lazarevcu, jer su sve službe i Javna preduzeća bila spremna i na ulicama kako bi se sneg očistio a saobraćaj odvijao nesmetano. Predsednik opštine Bojan Stević kaže da većih problema prilikom čišćenja snega nije bilo, jedino na deonici ka Kruševici i Stubičkom visu, ali da su dežurne službe uspele da i te delove očiste.

Sve službe dežuraju tokom 24 časa i tako će ostati i dalje, kaže predsednik opštine i ističe da su pored gradskih, očišćenje i saobraćajnice u seoskim sredinama, kao i prilazi svim verskim objektima.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Zimska služba GO Lazarevac i tokom dana će nastaviti da čisti ukoliko bude potrebe za tim, ali nam na ruku ide činjenica da je temperatura u plusu i da se sneg topi, kaže predsednik opštine. Stević je zamolio sugrađane i vlasnike radnji da očiste sneg ispred svojim ulaza a da će dežurne službe i radnici nastaviti na čišćenju snega po trotoarima. Dodao je da se so može preuzeti u JPKP Lazarevac i da ukoliko bilo ko ima nekih problema može da kontaktira Štab zimske službe GO Lazarevac.

Lazarevac pod snegom

Stević je iskoristio priliku i čestitao slavu Svetog Jovana Krstitetlja i apelovao na vozače da smanje brzinu, i uvek se pridržavaju ograničenja u naseljenim područijima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA