BeogradLazarevacVesti

„Nojeva barka“ kreativna radionica Dušana Rajšića

Radionica „Nojeva barka“ akademskog vajara Dušana Rajšića, još jedna je u seriji kreativnih radionica koje su namenjene deci iz PU „Rakila Kotarov Vuka“, ali i nižim razredima osnovnih škola. Kroz ovaj vid druženja Dušan Rajšić naše najmlađe sugrađane upoznaje sa pojmom umetnosti ali i sa stvaralaštvom, koje je posebno važno u najranijem uzrastu. Ovaj put mitska tema koja je za cilj imala da deci predstavi samo deo životinjskog carstva a u kojem je učešće uzela mlađa grupa objekta „Dečije carstvo“ vaspitačica Milice Mitić, Sanje Đoković i Ivane Polomčić.

Radionica Nojeva barka

Igra je suština razvoja ljudi od njihovog samog postanka. Kroz igru i stvaralaštvo razvijaju se i rastu deca a najbolji način da ih oblikujemo u misleća bića, svakako je rad kroz igru. Već više od jedne decenije radionice Dušana Rajšića, akademskog vajara, prava su riznica kreativnosti i mašte. Kroz njih su prošle skoro sve mlađe generacije mališana iz vrtića ali i lazarevačkih osnovnih škola.

Ovaj put Dušan se odlučio da deci prikaže „Nojevu barku“ i da im dočara carstvo životinja. U njegovoj priči našao se i dinosaurus, žirafa, noj, kao i mnoge druge životinje.

Dušan Rajšić
Dušan Rajšić

Zadatak dece bio je da već pripremljene životinje od recikliranog materijala dovrše tako što će ih obojiti. Radoznali i željni novih saznanja mališani su sa radošću prihvatili zadatke i otkrili nam koje su to njihove omiljene životinje.

I suština dečijeg odrastanja upravo je u igri. Dragan Lubarda, slikar i profesor crtanja rekao je jednom da je misao kasnije nastala, osmeh na našim licima kaže da se deca rađaju da bi crtala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA