Normalizacija u vodosnabdevanju do 18 časova

Nevreme koje je noćas zahvatilo Lazarevac i Lajkovac dovelo je do pucanja magistralnog cevovoda fi 500 na izvorištu Peštan, kao i do prestanka rada nekoliko bunara zbog prekida u snabdevanju električnom energijom. Zbog nastalih tehničkih problema lazarevačko komunalno bilo je onemogućeno da građanima ove dve opštine isporučuje vodu. Sve raspoložive ekipe su na terenu a normalizacija u vodosnebdevanju očekuje se posle 18 časova.

Otklanjanje kvara na izvorištu Peštan

Jako nevreme koje je sinoć zadesilo opštinu Lazarevac zadalo je velike probleme JPKP Lazarevac jer je zbog nestanka električne energije došlo i prestanka rada nekoliko bunara u Nepričavi. Dodatan problem je i pucanje magistralnog cevovoda fi 500, tačnije cevovoda koji vodi sirovu vodu sa izvorišta Peštan do postrojenja za prerardu vode u Lazarevcu.

Fi 500

Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjnju kvara a po rečima Nevene Marković, izvršnog direktora za unapređenje vodosnabdevanja, normalizacija vodosnabdevanje se polako uspostavlja u Lajkovcu a u Lazarevcu bi trebalo da bude posle 18 časova.

Nevena Marković
Nevena Marković

Po rečima Nevene Marković  pucanje cevovoda sirove vode nije bilo skorije i da je poslednji put bilo u decembru prošle godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA