Nova akcija dobrovoljnog davalaštva krvi UG Ujedinjeni za Lazarevac

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovalo je 23. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo udruženje prikupilo je do sada više od 3000 jedinice dragocene tečnosti, a po jednoj akciji prikupi se više od 100 jedinica krvi, izjavio je predsednik Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ Miodrag Milićević i pozvao mlade da se odazovu ovim akcijama i doniraju krv. U ovoj akciji u prva dva sata prikupljeno je preko 80 jedinica krvi.

Ujedinjeni za Lazarevac - akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ sprovelo je još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo je 23. akcija koji organizuju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Prema rečima predsednika Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ Miodraga Milićevića u prva dva sata prikupljeno je preko 80 jedinica krvi, što je nešto manje nego tokom prethodnih akcija, ali ako se uzme u obzir da je u kratkom vremenskom periodu sprovedeno više akcija dobrovoljnog davalaštva krvi onda se može istaći da je i ova akcija izuzetno uspešna.

Miodrag Milićević
Miodrag Milićević

„Moram istaći da je do sada tokom svih sprovedenih akcija prikupljeno preko 3000 jedinica krvi, za jedno udruženje to je veliki uspeh i meni kao predsedniku je veliko zadovoljstvo što smo po baš ovoj akciji veoma prepoznatljivi.“

Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije još jednom je pohvalio rad udruženja i zahvalio se pre svega predsedniku Miodragu Milićeviću ali i ostalim članovima. Pored svih humanih dela koje čine, akcije dobrovoljnog davanja krvi su kruna njihovog rada, rekao je za televiziju Gem Serafimović.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

„Tokom ove godine već su održane dve velike akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, ali moram istaći da to nije uticalo ni na ovu akciju koju je organizovalo udruženje, ali ni na broj jedinica krvi koji se prikuplja u Kolubari. Imamo isti broj jedinica u odnosu na prošlu godinu, januar – februar, 377 jedinica krvi. Ali je jako bitna razlika što se taj broj jedinica, prošle godine prikupio za ukupno sedam akcija, a ove godine za samo četiri akcije.“

Prikupljene jedinice krvi

Članica udruženja Radojka Tolović-Vasiljević uručila je zahvalnicu u ime udruženja Mileni Mićić Glavonjić, istoričarki Arhive Srbije, kao prijatelju koji nesebično pruža podršku svim akcijama „Ujedinjenih za Lazarevac“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA