BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Stabilna epidemijska situacija u školama, kreću pripreme za probne ispite

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu, 3. marta je održan sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Lazarevac na kojoj je, između ostalog bilo reči o epidemijskoj situaciji i o planu održavanja završnih ispita, jer će se probni završni ispiti sprovesti tokom ovog meseca. Tokom ove nedelje dva učenika osnovnih škola su pozitivna na koronavirus, jedan nastavnik i jedno lice vannastavnog osoblja, rekla je u izjavi za geminfo.rs predsednica Aktiva Verica Anđelić.

Škola u Lazarevcu

Sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Lazarevac održana je u četvrtak 3. marta u školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu. Na sednici je razmatrano više tačaka među kojima su pripreme za polaganje završnih ispita i trenutna epidemijska situacija. Prema rečima predsednice Aktiva Verice Anđelić, tokom ove sedmice dva učenika su pozitivna na koronavirus, jedan nastavnik i jedno lice vannastavnog  osoblja.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Probni završni ispiti biće sprovedeni 25. i 26. marta, dok će završni ispiti biti održani 27, 28. i 29. juna, a polažu se srpski jezik, matematika i kombinovani test  koji sadrži pitanja iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije, kaže Anđelić. Istakla je da se tokom sednice govorilo i o đačkim ekskurzijama.

Sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola

Na sednici Aktiva bilo je reči i o  nabavci udžbenika za narednu školsku godinu, izjavila je Anđelić i podsetila da resorno ministarstvo planira da za sledeću školsku godinu obezbedi besplatne udžbenike, pa je na sednici akcenat stavljen na to da se roditelji budućih prvaka na vreme obaveste o potrebnoj dokumentaciji koju je neophodno dostaviti školama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA