BeogradVesti

Nova hala „Veletržnice”

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je novoizgrađeni objekat „Veletržnice Beograd” i tom prilikom poručio da će izgradnja savremene hale za veleprodaju voća i povrća umnogome poboljšati izvozne mogućnosti Beograda i Srbije.

Događaju je prisustvovao glavni gradski urbanista Milutin Folić i sekretar za privredu Milinko Veličković.

Mali je istakao da je nova hala površine 10.400 kvadratnih metara, kao i da postoji 40 boksova za poljoprivredne proizvođače.

Nova hala „Veletržnice”
Foto / Beoinfo

Na ovom mestu smo pre četiri godine zatekli nedovršenu i napuštenu halu, uz nerešene pravno-imovinske probleme. Srećom, brzo smo obezbedili novac i završili izgradnju objekta, koji je za građane Srbije izuzetno važan jer kroz ovu halu će prolaziti najveći deo naših izvoznih proizvoda, kada je voće i povrće u pitanju – rekao je Mali.

On je dodao da se domaća Fitosanitarna inspekcija takođe nalazi ovde, kao i inspektori iz Ruske Federacije, tako da slučajevi vraćanja voća i povrća iz Rusije neće biti mogući.

Nova hala „Veletržnice”
Foto / Beoinfo

Beograd bez ovakve hale teško može da funkcioniše, a sada je stao rame uz rame ostalim evropskim i svetskim metropolama. Sada predstoji druga faza koja podrazumeva izgradnju još dve hale, za prodaju mesa i ribe, i cveća. Želim da zahvalim ljudima iz „Veletržnice Beograd” jer znam kroz šta su prošli u prethodnom periodu, ali sada vidim da su mnogo zadovoljniji – dodao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače sa svoje teritorije, pa će tako ove godine biti izdvojeno 175 miliona dinara u vidu subvencija za poljoprivrednike.

Subvencionišemo kupovinu mehanizacije, protivgradnu zaštitu, plastenike, junice, a pomažemo i pčelarima. Radimo sve kako bi naši poljoprivrednici imali adekvatnu podršku grada i uz to lakše proizvodili i plasirali svoje proizvode.

Nova hala „Veletržnice”
Foto / Beoinfo

Postojali su veliki imovinsko-pravni problemi, koji su sada rešeni, a ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da sada ispred ove hale postoji parking za 100 teretnih i 260 putničkih vozila. „Veletržnica Beograd” je danas preduzeće za primer, pošto je profitabilna, stabilna i sposobna za investiranje – zaključio je Mali.

Vršilac dužnosti direktora „Veletržnice Beograd” Zoran Milošević je istakao da je novoizgrađena hala najsavremenija hala u regionu, sa centralnom klimom, toplotnim pumpama, agregatom, kao i sopstvenom trafostanicom.

Godišnji promet robe iznosi oko 120.000 tona, a izgradnjom nove hale promet će nesumnjivo biti povećan – rekao je Milošević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA