BeogradLazarevacVesti

Nova predstava lazarevačkog pozorišta, „Kao da ne bismo“ premijerno pred publikom

U četvrtak 19. maja u 20 časova u Centru za kulturu Lazarevac, Puls teatar premijeno će odigrati komad „Kao da ne bismo“ po tekstu Sanje Savić. Režija komada poverena je Ani Pinter a glavne uloge Jeleni Cvijetić, Ivani Nedeljković i Darku Bjekoviću. Komad je eksperimentalna melodrama sa komičnim elementima, lutkarska predstava za odrasle specifičnog dramaturškog izraza. Pokrete glumaca, njihovu ekspresiju i emocije prati i živa muzika koju na harmonici izvodi Nataša Maksimović Miladinović. Ovo je 79. premijera po redu lazarevačkog pozorišta.

Plakat za predstavu Kao da ne bismo

Dramski tekst „Kao da ne bismo“ Sanje Savić „čekao“ je pet godina da dobije svoj scenski okvir a rediteljka Ana Pinter kaže da je ovo eksperimentalna dramska forma koja predstavlja izazov kako za režiju tako i za glumce. Pinter je naglasila da joj je zadovoljstvo što ponovo sarađuje sa lazarevačkim teatrom i da se nada da će publika lepo prihvatiti predstavu.

Ana Pinter
Ana Pinter

Glavnu žensku ulogu igraju Jelena Cvijetić i Ivana Nedeljković, koje će igrati predstavu u alternaciji, jer je prvobitno uloga bila namenjena Ivani. Jelena Cvijetić kaže da joj je zadovoljstvo što po prvi put igra u komadu koji zahteva kombinaciju izraza i tehnika koje se koriste na sceni.

Jelena Cvijetić
Jelena Cvijetić

Muška uloga pripala je Darku Bjekoviću koji kaže da je nakon godina iskustva konačno pronašo nešto novo i neistraženo u glumačkoj karijeri. Želja nam je da publici predstavimo komad u kojem smo mi dali sve od sebe, kaže Bjeković.

Darko Bjeković
Darko Bjeković

Scenski pokret kojim glumci verno prikazuju svoje emocije i stanje duha, osmislila je Irina Mitrović koja je koreograf lazarevačkog pozorišta.

Muziku za predstavu je pisao prof. dr Branko Džinović koji je melodije napisao na osnovu minimalizma koji prati emocije i raspoloženje glumačkog para, a melodije na harmonici tokom predstave izvodi Nataša Maksimović Miladinović.

Predstava Kao da ne bismo

Producent projekta je Prvo prigradsko pozorište a partner je „Tri groša“. Projekat je podržan od strane Ministartva kulture Republike Srbije, Sekreterijat za kulturu grada Beograda i Eurasia Theater. Ovo je 79. po redu premijera lazarevačkog pozorišta a Ivana Nedeljković, direktorka i glumica dodaje da je u ovu predstavu uloženo puno truda i rada, uprkos minimalnim sredstvima koja su opredeljena za kulturu.

Ivana Nedeljković
Ivana Nedeljković

Komad „Kao da ne bismo“ postavlja pitanje koliko je reči potrebno da se ispriča ljubavna priča. Predstavu odlikuje verbalni minimalizam uz korišćenje muzike i lutaka koje je kreirala Sandra Nikač.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA