BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu stabilno snabdevanje vodom bez restrikcija

Letnje temperatute u maju mesecu nisu ugrozile vodosnabdevanje na teritoriji opštine Lazarevac a postrojenja u JPKP „Lazarevac“ rade punim kapacitetima. Prioriteti lazarevačkog komunalnog su da svi građani na teritoriji naše opštine imaju uredno vodosnabdevanje i kvalitetnu pijaću vodu a primetno je da nema ni noćnih restrikcija vode. Direktor komunalnog Aleksandar Rakić kaže da je ovo preduzeće zahvaljujući opštini i Gradu Beogradu, uspelo da u prethodnom periodu izbuši tri bunara, od kojih su dva puštena u rad i da očekuje da ovog leta neće biti restrikcija vode.

vodovod

JPKP „Lazarevac“ u prethodnom periodu uz pomoć opštine i Grada Beograda uspelo je da izbuši tri bunara a radove je izvodila firma „Georad“. Dva bunara smo pustili u rad, dok treći bunar još uvek nije u funkciji zbog tehničkih problema, kaže Aleksandar Rakić, direktor komunalnog.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Kapacitet bunara do pre deset dana držali smo na devet i deset sekundnih litara, podigli smo ih na 11 a imamo mogućnost da ih maksimalno podignemo na 16, kaže Rakić i napominje da je trenutna potrošnja vode na teritoriji opštine na nivou letnje.

Rakić kaže da očekuje da ovog leta neće biti restrikcija ali da ga plaši činjenica da je prošle godine bilo dosta sušnih dana i da se slična situacija ne ponovi i ove godine.

Bunar

U interesu je građanstva da vodosnabdevanje bude stabilno ali i interesu firme kaže Rakić, jer svaka intervencija koju komunalno ima nakon restrikcije, ovo preduzeće košta do 60 hiljada dinara.

JPKP „Lazarevac“ trenutno vrši i zamenu postojećih ventila koji godinama nisu promenjeni pa su samim tim i gubitci vode bili veći. Nakon zamene postojećih, otvorićemo i nova ventilska mesta pa će i restrikcije vode u delovima gde se vrši neka intrevencija biti smanjene kaže Rakić.

zamena ventila

Rakić je apelovao na građane da racionalnije troše vodu i da ne zalivaju bašte gradskom pijaćom vodom, posebno kada su visoke temperature.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA