BeogradLazarevacVesti

Nova prevara kruži Srbijom

Nova internet prevara kruži Srbijom, a građanima stižu SMS poruke navodno od Pošte Srbije, gde se zahteva ažuriranje adrese na određenom linku u Safari pregledaču, kako bi im paket stigao.

Pošta: Vaš paket ne može biti isporučen zbog nedostajuće adrese i netačnog poštanskog broja. Molimo vas da se pobrinete za to odmah. Možete da ažurirate svoju adresu i zatražite novu isporuku na mreži. Molimo dovršite promenu u roku od 12 sati da biste izbegli nepotrebne gubitke – stoji u lažnoj poruci koja stiže građanima na telefone širom Srbije.

U pitanju je „fišing“ poruka, a iz Pošte Srbije upozoravaju građane da ne otvaraju linkove, ali i savetuju šta odmah da urade ukoliko su napravili takvu grešku i ostavili svoje podatke. Objašnjavaju da je u pitanju „fišing“ prevara (pokušaj krađe podataka građana), da mejlovi i poruke stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu Pošte Srbije, a da se traži uplata novca putem platnih kartica.

Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke. Ukoliko ipak otkriju podatke sa platne kartice, neophodno je da se odmah obrate banci kako bi kartica bila blokirana i izdata nova, a ukoliko otkriju korisničko ime i lozinku, neophodno je da lozinku u što kraćem vremenskom periodu promene – ističu iz Pošte Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA