Nova školska godina u OŠ “Vojislav Voka Savić“

Pripreme za početak nove školske godine u OŠ “Vojislav Voka Savić“ se privode kraju. Prema preporukama Ministarstva prosvete svako odeljenje imaće po dve grupe. Za učenike nižih razreda nastava će biti organizovana u dve prepodnevne grupe. Učenici viših razreda nastavu će pohađati popodne, takođe u dve grupe. Ova škola je predhodno anketirala roditelje i utvrđeno je da će  samo 8 učenika nastavu pratiti online.

Vokina škola pripreme

Kao i svake godine krajem avgusta u školama je užurbana atmosfera, cela zgrada ali i školsko dvorište u novom sjaju će dočekati učenike 1. Septembra. Ipak početak ove školske godine drugačiji je od ostalih. Deca će nastavu pohađati po grupama od 15 učenika, a nastava se organizuje u čak četiri smene. Učenici u izdvojenim odeljenjima, kojih inače nema puno nastavu će pohađati uobičajeno. Dok je za učenike nižih razreda OŠ “Vojislav Voka Savić“ nastava organizovana u dve prepodnevne smene.

Vokina škola hol

Predmetna nastava za učenike od petog do osmog razreda organizuje se popodne, takođe u dve smene. U skladu sa merama prevencije neće biti kabinetske nastave već će nastavnici dolaziti u učionice određenih odeljenja.

Vokina škola učionica

Pored organizacije nastave za učenike bitno je uskladiti i raspored za prosvetne radnike. Direktor Nenad Živanović ističe da su rasporedi prilagođeni i potrebama učitelja i nastavnika. Prvog septembra u školske klupe u OŠ “Vojislav Voka Savić“ po prvi put sešće ukupno 83 učenika. Ove godine upisano je 63 prvaka u matičnoj školi i 20 u područnim odeljenjima. Svi učenici moraju nositi zaštitne maske.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA