BeogradVesti

Nova vozila za JKP “Gradska čistoća“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas primopredaji novih vozila za JKP „Gradska čistoća” i tom prilikom poručio da je ovo preduzeće u daleko boljem stanju nego pre četiri godine. On je dodao da je kupljeno i 10 samohodnih usisivača, što će olakšati čišćenje javnih površina koje su do sada održavane ručno, odnosno metlama. Tu su i četiri moderne mašine za pranje ulica, naveo je gradonačelnik, čime je napravljen veliki korak ka upotpunjavanju voznog parka ovog preduzeća.

Tokom obilazka JKP “Gradska čistoća“ gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je pre samo četiri godine Beograd bio zapušten, prljav i siv, dok je u JKP „Gradska čistoća” postojala zastarela mehanizacija, nagomilani dugovi i nezadovoljni radnici.

Nova vozila za JKP Gradska čistoća
Nova vozila za JKP Gradska čistoća

Danas je situacija potpuno drugačija. Zadovoljni radnici, nova oprema, nova mehanizacija, Beograd koji nikada nije bio čistiji, lepši i uredniji. I to je Beograd za koji se borimo. Imao sam priliku da obiđem i vidim deset novih smećara, što kaže direktor to su faun vozila koja su nova i moderna. Nabavili smo 10 novih samohodnih usisivača, kako bi olakšali posao radnicima da ne moraju da Knez Mihailovu i ostale ulice čiste metlama. Još četiri nove mašine za pranje i čišćenje ulica i ovo su mašine koje su najmodernije na svetu i koje upotpunjavaju mehanizaciju JKP „Gradska čistoća“.

To je politika od koje nećemo odustati i za svega mesec ili dva očekuje nas nova primopredaja vozila za JKP „Gradska čistoća”. U pitanju su kiperi za zimsku službu, što je još jedna investicija koja dolazi iz sopstvenih sredstava, odnosno iz ušteda koje smo napravili u ovom preduzeću. U poslednje tri i po godine, „Čistoća” je kupila 96 mašina i po gradu raspodelila 35.000 kanti i kontejnera.

U okviru „Čistoće” rade i tri reciklažna dvorišta, ali i pored velikog broja pozitivnih pomaka, u gradu je preostalo još puno posla po ovom pitanju. Ulažemo u radnike i obnavljamo vozni park, što će sve dati određeni doprinos da ovaj grad postane bolje i lepše mesto za život – zaključio je Mali.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, kao i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA