BeogradLazarevacVesti

Porodica Nedeljković četiri godine živi bez struje

Porodica Suzane Nedeljković,  već četiri godine živi bez električne energije, a nakon bolesti njenog supruga ova porodica se suočava sa teškim materijalnim problemima. Pomoć su joj pružili sindikat i menadžment Ogranka RB Kolubara, a inicijativu da se u hladnim danima ovoj porodici obezbede drva za ogrev podržala je i MZ Branko Radičević.

Osnovna briga Suzane Nedeljković u ovih hladnim danima je kako da svojoj četvoročlanoj porodici obezbedi osnovne uslove za život pre svega struju i ogrev. Suzanini problemi nakon bolesti supruga, koji je hospitalizovan su se udvostručili, a materijalna situacija postala je još teža.

Suzana Nedeljković
Suzana Nedeljković

Mi smo u strašno teškim okolnostima. Održavam higijenu kako mogu. Kuvam vodu u loncu kako bi se deca okupala. Uče pod svećom. Razlozi za ovo su neplaćeni račun za struju u iznosu od 24 hiljade dinara. Tada nam je isključena struja jer moj suprug nije hteo da plati račun i rekao je radnicima Elektrodistribucije da iseku struju, jer je smatrao da ne duguje toliki novac. Ja sam odlazila u Elektrodistribuciju, ali je račun sve više i više rastao jer skoro četiri godine nismo plaćali. Narasla je i kamata, kaže Suzana Nedeljković.

Kolege, sindikat i zaposleni sa površinskog kopa “Polje D“ i ovoga puta pokazali su solidarnost i priskočili u pomoć porodici Nedeljković. Predstavnici MZ Branko Radičević koji su kontaktirali RTV GEM ukazavši na problem priključili su se akciji da se ovoj porodici obezbede drva za ogrev.

Zahvalnost dugujem Rajku Rankoviću i Sindikatu Polja D, koji nam je uplatio 20 hiljada dinara. Pomogli su nam koliko su mogli i jako sam im zahvalna. Suprug je bio pred otkazom jer devet meseci nije išao na posao. Njegovo pishičko stanje nas je i dovelo u ovu sutuaciju. Obraćam se svim dobrim ljudima koji mogu da nam pomognu a Elektrodistribuciji da nam omogući reprogram da isplatimo dug, kaže Suzana.

Jedina nada Suzane Nedeljković je da će njen apel naići na razumevanje humanih ljudi i da svojoj deci stvoriti adekvatne uslove za život, igru i učenje.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA