Novi cilj Mirka Belaćevića je dizanje 260 kg

Državno prvenstvo Srbije u bendžu, biće održano krajem godine u Beogradu. Učesnik ovog takmičenja biće i Lazarevčanin Mirko Belaćević. On se dizanjem tegova bavi već 19 godina, a koliko je uspešan u ovom sportu govori podatak da je do sada osvojio preko 50 medalja i pehara.

Mirko Belaćević uspešan sportista krajem godine će učestvovati na državnom prvenstvu Srbije u bendžu. Mirko se bavi dizanjem tegova 19 godina, a koliko je uspešan u ovom sportu govori podatak da je osvojio prvo mesto na Evropskom prvenstvu 2013. godine. Pored tog pehara njegovu kolekciju krasi preko 50 medalja i pehara. Belaćević ističe da je za ovaj sport najvažniji redovan trening i volja.

Dizač tegova Mirko Belaćević napominje da je balans između treninga i ishrane veoma bitan za svakog sportistu.

Trener Marko Karamarković ističe da u teretani Uptown gym rade sa rekreativcima, pored toga pomažu u oporavku rekovalescenata, sportskih povreda kao i u vršenju priprema za različite profesije.

Zvanični rekord Mirka Belaćević na takmičenju je 250 kg a njegov cilj je da obori državni rekord od 260 kg. Napomenuo nam je da trenira u teratani Uptown gym i da su uslovi za njegov trening izvanredni. U  pripremama za takmičenje pomaže mu trener Marko Karamarković.

Zbog celokupne epidemiološke situacije mnoga takmičenja prošle godine bila su odložena. Mirko Belaćević se nada da takva situacija neće biti i ove godine i da će se takmičenja održati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA