Lazarevčani u nedelju u akciji “Zavrni rukave”

 U nedelju, 25. aprila, organizuje se treća akcija u okviru kampanje “Zavrni rukave”, koja predstavlja masovno čišćenje smeća širom Srbije. Otpad će se čistiti na preko 50 lokacija – od Kikinde do Vranja, čime će ovo biti najveća akcija te vrste u Srbiji. Lazarevac je jedna od opština koja učestvuje u ovoj akciji a čistiće se u MZ Čibutkovica i Šušnjar.

Sredinom marta Lazarevac je počeo sa akcijom „Zavrni rukave“ koja je aktivna u celoj Srbiji. Trenutno se sprovodi treća akcija masovnog čišćenja smeća. Ovo je do sada najveći ekološki događaj u Srbiji izjavio je aktivista Marko Jovanović.

Akcija “Zavrni rukave” počela je sredinom marta kada je tom prilikom očišćena reka Peštan u Rudovcima i još jedan deo Rudovaca. Zavrni rukave 3 je najveća akcija u Srbiji ikada jer je prijavljeno čišćenje na 53 lokacije – dodaje Jovanović.

Prema rečima Jovanovića velike deponije se nalazi svuda oko nas ali jedna od problematičnih lokacija je zona kopova. Sve je više građana kojima smeta zagađenost životne sredine, pa je cilj ove akcije da se ti problemi reše. Marko Jovanović smatra da treba da se podigne svest građana o značaju recikliranja.

Akciju na teritoriji opštine Lazarevac pokrenule su organizacije “Deluj lokalno i razmišljaj globalno“ i „Kurbla“. Trenutno ovu akciju podržava 15 aktivista.

Savet aktiviste Marka Jovanovića za naše građane je da čuvaju životnu sredinu i da recikliraju jer samo na taj način možemo zaštiti planetu Zemlju od zagađivanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA