BeogradLazarevacVesti

Novi podsticaji za 25 lazarevačkih poljoprivrednika

U okviru Strategije razvoja poljoprivrede GO Lazarevac, i u skladu sa ovogodišnjim programom za poljoprivredu, izdvojena su sredstva i potpisani ugovora o subvencionisanju sadnog materijala u cilju razvoja voćarstva. Zbog velikog interesovanja poljoprivrednika GO Lazarevac je odvojila iz budžeta dodatna sredstva, a sadnice su dobili svi koji su konkurisali.

U prisustvu člana veća GO Lazarevac zaduženog za poljoprivredu Nenada Bačanca i člana veća Branka Kuzmanovića u sali predsedništva GO Lazarevac potpisani su ugovori o subvencionisanju sadnog materijala za podizanje zasada voća i vinove loze. Ugovore je potpisalo 25 poljoprivrednika. Veliko interesovanje poljoprivrednika koje je rezultiralo dodatnim sredstvima iz budžeta rezultat je angažovanja stručnih službi i rukovodstva GO Lazarevac.

Pored institucionalne i savetodavne podrške stručnih službi GO Lazarevac, poljoprivrednici su istakli da je visina subvencija od posebnog značaja i među najvećima u okolini.

Poljoprivrednici koji su ovoga puta dobili sadnice, već planiraju i učestvovanje na konkursima za subvencionisanje nabavke opreme za navodnjavanje, protivgradnu zaštitu ili ograđivanje voćnjaka.

GO Lazarevac će i u narednoj budžetdskoj godini izdvojiti značajna sredstva za potrebe lazarevačkih poljoprivrednika. Konsultacije neophodne kako bi se uspešno apliciralo na javne pozive sa subvencionisanje različitih programa iz poljoprivrede sredstvima iz republičkog i gradskog budžeta su već u toku, a prvi konkursi se očekuju početkom februara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA