BeogradLazarevacVesti

Novi ugovor opštine Lazarevac i Savetodavne poljoprivredne i stručne službe Mladenovac

Sporazum o saradnji između GO Lazarevac i Savetodavne poljoprivredne i stručne službe Mladenovac potpisali su predsednik opštine Bojan Sinđelić i novoimenovana direktorka ove službe Milica Janković. Cilj ovog sporazuma je unapređenje saradnje u svim oblastima a posebno poboljšanje u segmentu pružanja usluga poljoprivrednicima. Tokom jula u svim delovima opštine biće organizovano i uzimanje uzoraka za besplatnu analizu zemljišta.

Potpisivajući sporazum o saradnji predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je uverenje da će saradnja sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Mladenovac biti poboljšana u cilju bolje i kvalitetnije podrške poljoprivrednim gazdinstvima. Sinđelić je naglasio da je cilj ulaganje u poljoprivredu kojim će se stvoriti uslovi za samozapošljavanje mladih ali i za otvaranje novih radnih mesta u okviru ove grane privrede.

Poljoprivredna Stručna služba Mladenovac biće na raspolaganju poljoprivrednicima kroz savetodavnu ulogu, organizovanje stručnih predavanja, analizu zemljišta i druge raspoložive usluge istakla je direktorka Milica Janković.

Član veća zadužen za poljoprivredu GO Lazarevac Nenad Bačanac istakao je značaj sporazuma koji će omogućiti intenzivniju saradnju i češće prisustvo na terenu stručnjaka Poljoprivredne stručne savetodavne službe.

Uzimanje uzoraka za besplatnu analizu zemljišta biće organizovano 3. jula u Velikim Crljenima, 10. jula u zgradi stare veterinarske stanice u Lazarevcu i 17. jula u Dudovici. Uz poziv poljoprivrednicima da se odazovu pozivu Bačanac je istakao značaj agro-hemijsku analizu zemljišta i naglasio da je Savetodavna stručna služba Mladenovac dobila najsavremeniju opremu za ovu analizu na Balkanu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA