BeogradLazarevacVesti

Novih 15 traktora za lazarevačka gazdinstva

U okviru Javnog poziva Grada Beograda za subvencionisanu nabavku poljoprivredne mehanizacije, Gradska opština Lazarevac dodeliće traktore poljoprivrednicima koji su se odazvali ovom pozivu. Ove godine 15 poljoprivrednih gazdinstava dobiće traktore, rekao je za Gem član veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac. Svečana podela traktora biće organizovana u utorak 14. septembra na prostoru kod stare sale SRC „Kolubara“.

Sve je veći broj građana koji žele da se bave poljoprivredom, a ova oblast je sve razvijenija u GO Lazarevac, istakao je član veća Nenad Bačanac i podsetio da je 1200 prijavljenih poljoprivrednih gazdinstava bilo prijavljeno na Javni poziv i nada se da će sledeće godine biti u mogućnosti da veći broj poloprivrednika ostvari mogućnost dobijanja poljoprivredne mehanizacije. Ove godine dodela traktora održaće se na prostoru kod stare sale SRC „Kolubara“ u utorak 14. septembra. Predsednik opštine Bojan Stević prisustvovaće ovoj svečanoj podeli i ovom prilikom sa svojim saradnicima podeliće traktore poloprivrednicima kojima je ova poloprivredna mehanizacija pripala.

Uprkos svim problemima tokom vanredne situacije, Sekretarijat za privredu grada Beograda izlazi u susret poljoprivrednicima na više načina. Bačanac je pozvao zainteresovane poljoprivrednike da dođu u Kancelariju za poljoprivredu i da se prijave za subvencije.

Završen je Javni poziv „Pilot projekat“ opštine Lazarevac za nabavku mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda kao što su kazani za rakiju, ekstruderi za soju, mašine za pasterizaciju za raskošćavanje i drugih. Sve ovo je vezano za oplemenjavanje sirovog poljoprivrednog proizvoda, kako bi se ostvario veći profit. Podela će biti organizovana u narednih mesec dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA