BeogradLazarevacVesti

Novo pravilo ako želite 100 evra

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski. Ostali koji žele da im se isplati ta pomoć mogu prijaviti od 15. maja do 5. juna. Građani koji žele pomoć od 100 evra moći će da se prijavi elektronski, na sajtu Uprave za trezor, i preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen 15. maja.

100 evra

Prvobitno je bilo predviđeno da građani prilikom prijave ostave svoje ime i prezime, matični broj, broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju ili će otvoriti tekući račun. Prema najnovijim pravilima, to je izmenjeno i građani neće morati da ostave svoje ime i prezime, rekla je za RTS pomoćnica ministra finansija Ana Jović.

Prilikom prijave, moraće da se ostavi matični broj, broj lične karte i naziv banke.  Ukazuje da će Uredbom biti formiran privremeni registar, koji će biti ugašen posle godinu dana od stupanja na snagu. Jovićeva navodi da će to onemogućiti zloupotrebe, na koje su ukazivali stručnjaci. Mera je, ističe, potpuno opravdana kao podrška potrošnji. „Svi smo prvi put u pandemiji, ne znamo šta će biti dalje i ovo je podrška svim punoletnim građanima, da se iskoristi za potrošnju i ponovo dođe u privredu“, ističe pomoćnica ministra finansija.

Izvor: Sajt RTS

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Novo pravilo ako želite 100 evra

  • Da li moja supruga ( nije zaposlena ) i moja majka ( nema penziju ), koje nemaju racune u banci, prilikom prijave mogu da daju moj broj računa na koji će im se uplatiti pare ?
    Ako moja majka mora da ima svoj račun i otvoriće joj se novi, kako da ja nepokretnu majku od 80g sa sela odvedem 15km do grada i unesem u banku da bi podigla pare?!
    Zašto jedno te isto, treba-ne treba ime prezime, a ne daju konkretni odgovori….?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA