BeogradVestiZdravlje

Ukinuto vanredno stanje

Skupština Srbije usvojila je predlog o ukidanu vanrednog stanja u Srbiji. Za predlog Vlade o ukidanju glasalo je 155 poslanika. Protiv predloga nije bio nijedan poslanik, dok je jedan uzdržan, a jedan nije glasao.

Predlog o ukidanju vanrednog stanja usvojen je posle celodnevne rasprave u parlamentu. Vanredno stanje u Srbiji proglašeno je 15 marta, a ovo je bila druga sednica Skupštine Srbije od kada je uvedeno vanredno stanje.

Lazarevac

Ukidanje vanrednog stanja, uključujući i policijskog časa, ne znači i da neke mere uvedene tokom borbe sa koronavirusom neće ostati na snazi. Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta. Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA