Obaveštenje JP EPS o naplati računa

Zbog različitih interpretacija u javnosti, “Elektroprivreda Srbije” ponavlja informaciju o popustu na račune za vreme vanrednog stanja. Svim građanima starijim od 65 godina JP EPS omogućilo je da na račune za mart, april i maj koje plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna, odobri popust od po 5 odsto.

Računi strujaKako je saopštilo javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije“ zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja neki građani nisu bili u mogućnosti da plate račune na vreme. Zbog toga je doneta odluka da se svim građanima Srbije produži rok za plaćanje računa. Građani imaju i mogućnost ostvarivanja popusta od 5 odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja. Kao dodatna pogodnost, ni kamata neće biti obračunata ni na jedan od ova tri računa u periodu do 30.6. 2020. godine.

EPS distribucijaAko neki račun građani plate pre 1. juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada. Ukoliko sva tri računa budu,eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po 5 odsto po svakom od tri plaćena računa. Popust će biti iskazan kao i do sada u sledećem računu.

Računi za strujuRačuni za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije. Produženje popusta i neobračunavanje kamate zbog toga je bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS-a. Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje. Zbog toga produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar. U obzir su uzeti svi meseci kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj. Rok za plaćanje je produžen do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

računi plaćanje odloženo„Elektroprivreda Srbije“ je velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede, kao i da pronađe način da svim kupcima,ne samo penzionerima, izađe u susret i olakša im izmirenje obaveza.EPS se još jednom zahvaljuje kupcima na razumevanju i odgovornosti u plaćanju, a posebno penzionerima, uprkos teškoj situaciji u kojoj smo se svi nalazili.​

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA