BeogradLazarevacVesti

Poboljšana epidemiološka situacija u Lazarevcu

Higijensko epidemiološka situacija u Lazarevcu je ne samo stabilna već i u poboljšanju, rekao je za RTV GEM doktor Jovan Milojević direktor doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“. U Lazarevcu je do sada zabeleženo 53 pacijenta koji su pozitivni na korona virus, broj preminulih je devet od kojih je 5 dijaliznih pacijenata.

dom zdravlja LazarevacDirektor doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević zahvalio se kompletnom medicinskom i nemedicinskom osoblju doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ na angažovanosti i požrtvovanosti tokom epidemije korona virusa. U lazarevačkom domu zdravlja prvi pacijent je registrovan 22. maja. U Covid ambulanti od 7. aprila je testirano preko 500 pacijenata i najveći broj je negativan. Od nedavno u domu zdravlja su dostupni i komercijalni testovi a rezultati se dobijaju za najduže 48 sati.

Covid ambulantaDom zdravlja je jedna od retkih zdravstvenih ustanova u koju virus korone nije ušao. U Covid ambulanti u Lazarevcu angažovano je medicinsko osoblje kako iz lazarevačkog doma zdravlja tako i seoskih ambulanti. Sedam medicinskih tehničara iz Lazarevca bilo je angažovano u Covid bolnicama u Beogradu.

epidemiološka slika u Lazarevcu

Kako bi se sprečila transmisija virusa pacijentima je preporučeno da tokom epidemije u dom zdravlja dolaze samo u urgentnim slučajevima. U protekle dve nedelje mere su relaksirane, a situacija se normalizuje. Sa radom je počeo i IZIS putem koga građani mogu da zakažu pregled kod svog izabranog lekara, pedijatra, stomatologa ili ginekologa.

Negativan Covid test za ulazak u bolnice i bolničko lečenje neophodan je određenim kategorijama najosetljivijih pacijenata. Dok ovaj test nije neophodan za kontrole i preglede na klinikama u Beogradu za pacijente koji nisu ugrožena kategorija. Doktor Jovan Milojević ističe da je sada vreme i za nastavak programa preventivne zdravstvene zaštite, pre svega kada je reč o skrining programu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Poboljšana epidemiološka situacija u Lazarevcu

  • Koliko je od do sada 9 slučajeva smrti od „CoVid-19“, kako se tvrdi, to i potvrđeno i autopsijom (sudsko-medicinskim veštačenjem) ili ostaje da i dalje moramo samo VEROVATI da su svi oni preminuli od Korone? 🙄🤔

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA