Petrovac na Mlavi

Obeležen „4. jun“ Dan opštine Petrovac na Mlavi

Danas je u Petrovcu na Mlavi obeležen „4. jun“ Dan opštine Petrovac na Mlavi. Prvo je održana 24. redovna sednica Skupštine opštine, a potom je program obeležavanja Dana opštine nastavljen u holu srednje škole „Mladost“. Ispred opštinskog rukovodstva brojne goste iz zemlje i inostranstva dočekali su predsednik opštine Duško Nedinić, zamenik predsednika opštine Goran Ristić kao i predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović.

DSC_0368

Na prijemu su imeđu ostalih bile prisutne delegacije Elektroprivrede Srbije, Telekoma, opština Požarevac, Žagubica, Malo Crniće, Batočina, Kučevo, Lapovo, Rekovac, Zrenjanin, Velika Plana kao i delegacija iz opštine Puconci u Sloveniji. Od visokih državnih zvaničnika svečanosti su prisustvovali generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković i ministar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Nakon promotivnog filma u kome su prisutni mogli da vide najvažnije aktivnosti i rezultate koje je opština postigla u periodu od juna 2017. godine do danas, prisutnima se obratio predsednik opštine Duško Nedinić koji je pozdravio sve goste a građanima čestitao Dan opštine.

Na kraju svečanosti predsednik opštine Duško Nedinić uručio je povelje „ 4.jun“ Nikoli Selakoviću generalnom sekretaru predsednika Republike Srbije za doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi, Zoranu Stoisavljeviću izvršnom direktoru JP „Putevi Srbije“ za doprinos razvoju infrastrukture u opštini Petrovac na Mlavi, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima za doprinos razvoju opštine, kompaniji „Eko step pelet“ za doprinos razvoju i zapošljavanju u opštini Petrovac na Mlavi, Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi za izuzetne rezultate u zdravstvenoj zaštiti građana.

Nagrade „4. Jun“ u vidu priznanja uručio je Goran Ristić, zamenik predsednika opštine i to: FK “Bata Bulić“ Bistrica za 80 godina rada i postojanja kluba, MZ Ranovac za doprinos razvoju sela, OŠ „Brana Paunović“ Rašanac za izuzetne rezultate u obrazovanju. KUD „Oreškovica“ za razvoj kulture i očuvanja tradicije“ kao i rvačkom klubu „Zmajevi“ za izuzetne rezultate postignute u oblasti sporta.

Nagrade „4. Jun“ u vidu priznanja sa novčanom nagradom dodeljene su Danici Dobrosavljević, radnom terapeutu, Zoranu Lukiću predsedniku MZ Dubočka, Slaviši Rajkoviću radniku SC „Petrovac na Mlavi“, Suzani Milošević radniku Opštinske Uprave, Zoranu Veljkoviću nastavniku razredne nastave, Predragu Popoviću radniku JKP“Parking servis“ i Marku Stepanoviću učeniku OŠ“ Žarko Zrenjanin“ iz Velikog Laola.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA