Obeležen Dan i slava opštine Barajevo

Sečenjem slavskog kolača i svečanom akademijom obeležen je Dan i slava Gradske opštine Barajevo – Velika Gospojina. Nakon ceremonije rezanja slavskog kolača, na akademiji su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima koji su dali najveći doprinos u napretku opštine. Prisutnima je prikazan film o napretku ove opštine u prethodne tri godine. Događaju su prisustvovali i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i državni sekretar Bojan Stević.

U sklopu obeležavanja Velike Gospojine, rukovodstvo opštine Barajevo organizovalo je prijem za najbolje učenike osnovnih škola. Vukovcima su ovom pilikom uručeni tablet računari a đacima generacije lap top računari.

Nosioci Vukove diplome:
OŠ „Pavle Popović“ Vranić:
1. Veljović Mihajlo (đak generacije)
2. Đurđević Teodora
3. Pantić Stefan
OŠ „Knez Sima Marković“:
1. Komazec Luka (đak generacije)
2. Anđelković Petar
3. Bošković Katarina
4. Ivković Jana
5. Milenković Lazar
6. Radman Đorđe
7. Ristić Nemanja
8. Čolić Jana
9. Gajić Jana
10. Tromošljika Sara
11. Marinković Nikolina
12. Knez Aleksandra
13. Kopandanović Miloš
14. Spasić Emilija
15. Brzaković Ivona
16. Marić Filip
17. Milić Bojana

Nakon druženja sa vukovcima usledila je ceremonija rezanja slavskog kolača u zgradi opštine a nakon toga i svečana akademija. Gostima se obratio predsednik Skupštine Gradske opštine Barajevo Saša Paunović. On je podsetio da se ovaj dan proslavlja u znak sećanja na dan kada je 1805. godine na Veliku Gospojinu u Velikom Borku održana Skupština ustaničke Srbije na kojoj je izabran sovjet srpski, prva vlada u novijoj istoriji Srbije.

Ovom prilikom zvanicama je prikazan film o napretku koji je u prethodne tri godine učinjen u opštini Barajevo, posebno u oblasti putne infrastrukture i vodosnabdevanja. Državni sekrtetar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević rekao je da je zadovoljan radom rukovodstva opštine Barajevo i naglasio da se ozbiljno i predano radi na projektima koji će omogućiti razvoj ove opštine.

Bojan Stević, Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave
Bojan Stević, Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave

U svom obraćanju prvi čovek opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović istakao je da će rukovodstvo vredno raditi da od Barajeva napravi mesto za bolji život. On je najavio da će do kraja godine početi prva faza izgradnje velikog sportskog centra u naselju Gaj, što će biti kruna svega što je urađeno u prethodne tri godine.

Slobodan Bata Adamović, predsednik opštine Barajevo
Slobodan Bata Adamović, predsednik opštine Barajevo

Na svečanoj akademiji dodeljena su priznanja institucijama i pojedincima koji su dali doprinos napretku Barajeva. U ime dobitnika ove nagrade, prisutnima se obratila astrofizičarka Nataša Stanić.

Nastupom junior akapela sastava Srbski pravoslavni pojci završena je svečana akademija nakon čega je za zvanice organizovan koktel u sali Centra za kulturu Barajevo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA