BeogradLazarevacVesti

Obeležen Dan mladih u GO Lazarevac

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih Kancelarija za mlade GO Lazarevac i Saveta za mlade organizovao je turnir u šahu na platou ispred biblioteke “Dimitrije Tucović“. Povodom Međunarodnog dana mladih na platou ispred Centra za kulturu Lazarevac odigrana je predstava “Pazi Crveno“.

Međunarodni dan mladih obeležen je u organizaciji Kancelarije za mlade i uz podršku GO Lazarevac. Kancelarija za mlade je posebnu pažnju posvetila najmlađima ali i nešto starijim sugrađanima. Na turniru su učestvovali šahovski klubovi “Kolubara“ i “Turbina“.

U saradnji sa teatrom “Puls“ organizovana je predstava “Pazi crveno“ koja kroz zabavan i interaktivan pristup uči decu ponašanju u saobraćaju. Predstavom “Pazi, crveno!“, mališanima se ukazuje na opasnosti koje se često dešavaju u saobraćaju i to uglavnom zbog nepažnje učesnika, nepoštovanja saobraćajnih propisa i neznanja. Cilj predstave je da se deci na slikovit i upečatljiv način predstave rizične situacije u saobraćaju i kako se u njima ponašati.

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih a ovogodišnja tema na globalnom nivou je „Bezbedni prostori za mlade“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA