Obeležen Dan škole „Knez Lazar“

Osnovna škola „Knez Lazar“ obeležila je Dan škole, koji tradicionalno proslavlja na hrišćanski praznik Lazarevu subotu. Povodom Dana škole organizovan je program na kojem su nagrađeni najbolji učenici tokom školske 2021/2022. godine postigli zapašene rezultate na mnogim školskim, opštinskim, gradskim i državnim nadmetanjima. Ovom prilikom otvorena je i izložba „Negujmo srpski jezik“ koju su pripremili učenici viših razreda, a koja ima cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja našeg jezika.

Učenici i nastavnici obeležili su Dan škole „Knez Lazar“. Tradicionalno, Dan škole pada na hrišćanski praznik Lazarevu subotu, pa je svečanost upriličena dan ranije. Ovom prilikom nagrađeni su učenici koji su pokazali zavidno znanje iz gotovo svih oblasti na brojnim nivoima takmičenja tokom ove školske godine. U ovoj školi se nadaju još povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, kako bi se ovaj važan dan naredne godine obeležio na sadržajniji način.

U okviru obeležavanja Dana škole „Knez Lazar“, otvorena je izložba „Negujmo srpski jezik“ čiji je cilj da se istakne značaj očuvanja našeg jezika. Izložbu su, uz pomoć nastavnika srpskog jezika, priredili učenici od petog do osmog razreda.

Veliki broj učenika ovom prilikom dobio je knjige i pohvale za izuzetne rezultate koji su postigli na brojnim takmičenjima, i na najbolji mogući način promovisali školu „Knez Lazar“.

Ovom prilikom nagrađen je 51 učenik i više timova kolektivnih sportova koji su se takmičili tokom ove školske godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA