BeogradLazarevacVesti

Obeležena 74. godina oslobođenja Lazarevca

Povodom 19. septembra dana oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu vence na spomen ploču oslobodiocima Lazarevca  položili su predstavnici gradskog i opštinskog odbora SUBNOR-a kao i zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović.

Polaganje-venaca

Čuvajući sećanje na dan kada su 1944. godine borci 13. Proleterske brigade u sastavu 1. Proleterske divizije oslobodili Lazarevac i nekoliko okolnih sela, vence su na spomen obeležje kod starog bioskopa položili predstavnici gradskog i opštinskog odbora SUBNOR-a kao i zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović. Predsednik lazarevačkog SUBNOR –a Pavle Stanivuković istakao je značaj bitke koja se vodila za Lazarevac i podsetio na žrtvu ruske vojske koja je oslobodila Beograd.

Pavle-Stanivoković
Pavle Stanivuković

Dan oslobođenja Lazarevca čestitali su i predstavnici gradskog odbora SUBNOR-a Beograda, a predsednik odbora Bora Ercegovac je istakao da je to najveća antifašistička organizacija koja broji preko 17 000 članova.

Bora-Ercegovac
Bora Ercegovac

Po tradiciji zamenik predsednika opštine Miloje Živanović položio je venac, i poručio lazarevčanima da se mora čuvati sećanje na ovaj značajan datum i heroje koji su žrtvovali živote za slobodu Lazarevca.

Miloje-Živanović
Miloje Živanović

Dan oslobođenja Lazarevca i 74. godine od ovog važnog datuma su kako je poručeno period koji niko ne bi trebao da zaboravi jer mnogo je onih koji su dali svoj život za buduća pokolenja, a među njima su i sinovi Lazarevca. Zbog toga, predstavnici ovog udruženja će obeležavati ovaj datum dokle god to budu mogli.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA