BeogradLazarevacVesti

Obeležena Dečija nedelja u OŠ “Vuk Karadžić“

Do 13. oktobra na teritoriji opštine Lazareva biće realizovan program manifestacije “Dečija nedelja“. Ovogodišnji slogan nedelje posvećene deci je „Podeljena sreća dva puta je veća“. Ovoga puta dečiji pisci posetili su osnovce u Leskovcu i područnu školu OŠ “Vuk Karadžić“ Stepojevac. Gostovali su pisac za decu Tode Nikoletić i popularni Bane – Leteća gitara. Decu su pozdravili direktorka OŠ “Vuk Karadžić“ Verica Anđelić, direktorka biblioteke “Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković i član Veća GO Lazarevac zadužen za obrazovanje Rade Mirković.

leskovac 1Područna škola u Leskovcu ima 14 osnovaca od prvog do četvrtog razreda. Sa velikim uzbuđenjem oni su sačekali dečije pisce koji su im pripremili pravu zabavu i druženje. Direktorka OŠ “Vuk Karadžić“ Stepojevac istakla je da se pored ovog programa u školi pripremaju različite aktivosti. Povodom nedelje  koja je prava prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti u školi u Stepojevcu upriličen je prijem prvaka u Dečiji savez. Tokom nedelje biće organizovano takmičenje na poligonu spretnosti i projekcija crtanog filma.

U program manifestacije uključena je biblioteka “Dimitrije Tucović“. Svi prvaci dobili su na poklon knjigu Todeta Nikoletića, biblioteka je izdala i disk pesama za decu Branimira Rosića.

leskovac 3Najmlađi su sa oduševljenjem učestvovali u zabavnom programu koji su im pripremili dečiji pisci. Edukativne i zabavne pesme koje decu upoznaju sa bitnim temama uz zadatak da iz razvesele i zabave.

leskovac 3Ove godine „Dečija nedelja“ se organizuje na drugačiji način nego inače, vodeći računa o zdravlju i bezbednosti na prvom mestu dece, a potom i svih ostalih učesnika manifestacije. Decu je pozdravio član Veća GO Lazarevac Rade Mirković.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA