BeogradLazarevacVesti

Obeležena rudarska slava Sveti Prokopije

Rudarska slava Sveti Prokopije obeležena je najpre u prostorijama sindikata u zgradi „Kolubara Prerade“ u prisustvu predsednika sindikata Kolubare a zatim nastavljena lomljenjem slavskog kolača u crkvi Svetog Velikomučenika Dimitrija. Povodom slave, u Rudovcima je položen i venac na spomen ploču rudarima rudnika “Prkosava’’ koji su pokrenuli štrajk 1939. godine.

Rudarska slava Sveti Prokopije obeležena je u prostorijama sindikata u zgradi „Kolubara Prerade“ rezanjem slavskog kolača u prisustvu predstavnika sindikata Kolubare, rudara i prijatelja. Slava rudara obeležava se od 1995. godine a ovaj dan, kao i svaki drugi u godini, rudari Kolubare proveli su radno. Predsednik Sindikata Kolubara prerade Miodrag Milićević čestitao je rudarima slavu i izrazio poštovanje za težak posao koji obavljaju kako bi naša zemlja bila energetski stabilna.

U prisustvu predstavnika sindikata Kolubare, Eps-a, predstavnika lokalne samouprave, rudara i prijatelja, nastavljeno je i  lomljenje slavskog kolača u crkvi Svetog Velikomučenika Dimitrija. Domaćin slave, Zoran Čolić ispred Sindikata površinskih kopova čestitao je slavu rudarima i podsetio javnost na važnost rudarskog posla za stabilnost naše zemlje ali napomenuo važnost podizadnja zarada zaposlenima.

Član Nadzornog odbora EPS-a Miodrag Ranković čestitao je rudarima slavu uz zahvalnost što u najtežim uslovima postižu rezultate. On je svestan  da u teškim uslovima rade tokom 365 dana u godini i da se Sindikat trudi u skladu sa svojim mogućnostima da im olakša posao. Po uvojenom planu Nadzornog odbora, rudarstvo ostaje u punom kapacitetu, izjavio je Miodrag Ranković.

Miodrag Ranković, član Nadzornog odbora EPS-a
Miodrag Ranković, član Nadzornog odbora EPS-a

Nakon rezanja slavskog kolača, predstavnici Sindikalnih organizacija položili su i venac na spomen ploču rudarima rudnika „Prkosava“ u Rudovcima koji su pokrenuli štrajk 1939. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA