Obeležena slava rudara Sveti Prokopije

Lomljenjem slavskog kolača u crkvi Svetog Velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu obeležena je rudarska slava Sveti Prokopije. Predsednik  Sindikata Kolubare Miodrag Ranković  čestitao je rudarima slavu uz zahvalnost što u najtežim uslovima postižu rezultate. Povodom slave, u Rudovcima je položen i venac na spomen ploču rudarima rudnika “Prkosava’’ koji su pokrenuli štrajk 1939. godine.

Slava rudara

Rudarska slava Sveti Prokopije obeležena je u hramu Svetog Velikomučnika Dimitrija rezanjem slavskog kolača u prisustvu predstavnika sindikata Kolubare, rudara i prijatelja. Slava rudara obeležava se od 1995. godine a ovaj dan, kao i svaki drugi u godini, rudari Kolubare proveli su radno.

Slava rudara

Presednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković čestitao im je slavu i izrazio poštovanje za težak posao koji obavljaju kako bi naša zemlja bila energetski stabilna.

Slava rudara sindikalci

Nakon rezanja slavskog kolača, predstavnici Sindikalnih organizacija položili su i venac na spomen ploču rudarima rudnika „Prkosava“ u Rudovcima. Rudarima su poželeli pre svega zdravlje a za rešenje problema i pomoć, očekuju da država reaguje. Svesni su da u teškim uslovima rade tokom 365 dana u godini i da se Sindikat trudi u skladu sa svojim mogućnostima da im olakša posao.

Polaganje venaca rudarska slava

Pred rudarima je teška zima a ono što je potrebno u proizvodnji je nova oprema i mašine. Očekujemo da će formiranje nove Vlade, država pokrenuti i ovo pitanje i kupiti novu opremu kako bi se omogućilo brže kopanje uglja a samim tim olakšao i proizvodni proces, kažu sindikalci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA